TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ, DUL VE YETİMLERİ CEMİYETİ BİRİNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI


Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri cemiyeti Tarsus Şubesi 1. Kuruluş Yıl dönümünü, kendi cemiyet binalarında coşku ile kutladı.
 Kuruluş Yıl dönümü kutlama programına Tüm İşçi Emeklileri, dul ve yetimleri cemiyeti Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, Cemiyetin Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyük Bahçeci, Silifke Şube başkanı Bedri Sapancı, Adana Çukurova Şube başkanı Rafet Kaya, İdari sekreter Hasan Köşker, Tarsus Belediye başkanı adına Belediye başkan yardımcısı Ali Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye başkanı adına Belediye başkan yardımcısı Mehmet Erel, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi başkanı Mahmut Şahin, Yeni Esnaf ve kefalet kooperatifi başkanı Bektaş Aslan, Kahveciler Odası Başkanı Halil Şekerci, Maya Göz Hastanesi Başhekimi Yunus Seven, Zabıta Müdürü Ramazan Gözener ve cemiyete bağlı üyeler katıldı.
Kuruluş Yıl dönümü nedeni ile Genel Başkan Satılmış Çalışkan, Tarsus Şube başkanı Bülent Gözener ve başkanlar tarafından yaş pasta kesildikten sonra Üyelere hitaben konuşmalar yapıldı.
Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve yetimleri Cemiyeti Tarsus Şube Başkanı Bülent Gözener, yaptığı konuşmasında Toki Konut projeleri hakkında bilgi vererek, Milli Emlak’tan 339 dönüm arsa belirlediklerini ve arsaların krokilerini Toki Daire başkanlığına sunduklarını söyledi. Gözener konu hakkında şu açıklamada bulundu. “ Toki Daire başkanlığı bizden yeni evraklar istedi. Bu evrakları da temin edip Toki Daire Başkanlığına yeniden müracaat etmiş olduk. Taleplerimizin arkasındayız. Geçen yıl bir cemiyet başkanı 7000 bin konut yapacağını açıklamıştı. Yani bir Yenice alanından daha büyük bir mahalle kuracağını ifade etmişti. Ben böyle bir söz veremem. Konutu verecek kişi ben değilim. Toki daire başkanlığı verecek. Toki daire başkanlığına sizlerde bireysel olarak başvurabilirsiniz. Biz sadece sizlerin işlerinize yardımcı oluyoruz.” Gözener daha sonra bir yıl gibi kısa bir sürede 4 bin üye sayısını aştıklarını ifade ederek hedeflerinin 10 bin üye sayısına ulaşmak olduğunu vurguladı. Gözener’den sonra konuşan Genel Başkan Satılmış Çalışkan ise Sağlık gibi Anayasal hak olan bir alanda katkı paylarının kaldırılması, Devlet memuruna uygulanan, katsayı gösterge veya tüfe+ milli gelirden refah verilmesi, Sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleştirilmesi, banka promasyonlarının emekliye de verilmesi, emeklilere Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sendikalaşma hakkının verilmesi gibi taleplerini dile getirdi.
Çalışkan ayrıca Tüm İşçi Emeklileri, dul ve yetimleri cemiyeti Tarsus Şube Başkanı Bülent Göze ner’i çalışmalarından dolayı kutladı ve teşekkür etti.

Genel Başkan Çalışkan’ın konuşmasından sonra Tarsus Belediye Başkanı adına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şimşek kısa bir konuşma yaptı ve Genel Başkan Satılmış Çalışkan tarafından Şimşek ve Mersin Büyükşehir Belediye başkanı adına kutlamaya katılan Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Erel’e plaket verildi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder