TARSUS'TA İSA GÖÇEN BAŞPEHLİVAN OLDU


Tarsus ve Mersin Belediyeleri tarafından geleneksel hale getirilen Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri kapsamında düzenlenen Karakucak Güreşleri'nde Tarsus Belediyesi Spor güreşçisi İsa  Göçen  başpehlivan oldu.
75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi’nde yapılan güreşlere yağmura rağmen Tarsuslular yoğun ilgi gösterdi. Güreşlerin finalinde karşı karşıya gelen İsa Göçen rakibi Müren Mutlu’yu yenerek başpehlivan oldu.
Azerbaycan, Kazakistan, Dağıstan, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan ve İran ile Türkiye’den olmak üzere toplam 792 sporcunun katıldığı Karakucak Güreşleri'nde kilolara göre değişik para ödülü ve hediyeler dağıtıldı.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, etkinliği ata sporunu gelecek nesillere sevdirmek ve yaşatmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.
Güreşçilere başarılar dileyen Başkan Can, “Buradaki amacımız ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere sevdirmek ve aktarmaktır. Ata sporumuz Karakucak Güreş’ini Tarsus’ta yaşatmaya çalışıyoruz ve insanlarımızı bir araya getirmeyi, kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarının daha sıkı hale gelmesi için mücadele ediyoruz.
22 yıl önce Hıdırellez etkinliğini başlatan ve bugüne kadar kesintisiz sürmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugüne kadar kentimize verdiği hizmetlerin bundan sonra da artarak devam edeceğini biliyoruz.
Ayrıca Türkiye Güreş Federasyonuna ve yetkililerine teşekkür ediyoruz. Müsabakalarda yer alan hakemlerimize teşekkür ediyorum ve tüm sporculara başarılar diliyorum. Güreş müsabakalarını onurlandıran tüm konuklarımıza, şahsım, kurumum ve Tarsus halkı adına teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum” dedi.
Mersin Milletvekili Baki şimşek ise yaptığı konuşmada, “Belediye başkanlarımız yıllardır er meydanında pehlivanlarla köylülerimizi ve kentlilerimizi bir araya getiriyorlar. Bu günde böyle güzel bir ortamda baharın bütün güzelliklerinin yaşandığı bir ortamda 750’ye yakın pehlivan er meydanında yiğitçe mücadele ediyor. Belediye başkanlarımıza böyle güzel bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ata sporunu yaşattığı için Başkan Can’a teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, güreşe sahip çıkmak zorunda oldukjlarını söyledi.
Başkan Kocamaz, “Güreş bizim ata sporumuz, güreşe sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. 1994’den bu yana gerçekten Tarsus Belediyesinin himayesinde geçmişte olduğu gibi Tarsus’tan yeniden pehlivanlar üretilmeye başlandı. Bugün bunların bir çoğu Milli Takımımızın değişik kademelerinde mücadele ediyor ve ülkemizi temsil ediyor. Bizim buradaki Hıdırellez etkinlikleri içerisine güreşi almamızdaki ana gaye gençlerin buradaki pehlivan ağabeylerini görmeleri onlara özenmelerini ve geçmişten bu yana ülkemizin bir çok yerinde yapılan güreş etkinliklerinin Tarsus’ta da yapılıyor olmasıdır. Bu güne kadar özellikle güney bölgesinde yağlı güreş diye bir şey yoktu. Biz Kırkpınar’a gidemeyen vatandaşlarımızın burada o güzelliği yaşaması, seyretmesi için yağlı güreşleri de buralara kadar getirdik. İnşallah bu karakucak güreş meydanından bir çok yeni yeni pehlivanlar çıkacak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Bugün burada bizleri biraraya getirdiği için başta Şevket Başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Müsabakalarda, Tolga Özbek 32, Metin Gülücü 35, Alihan Öksüz 38, İsmet Çiftçi 42, Yunus Çiftçi 46, Tahsin Çetin 50, Yasin Gülücü 54, Nebi Uzun 60, ziya Daylak 66, Zafer Dama 74, Mehmet Oktay 84, Ali Börceoğlu 96 kiloda birinci olurken, İsa Göçen başpehlivan oldu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder