TARSUS’TA İLK MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI 2 KADIN HASTAYA AYNI GÜN YAPILDI


Tarsus’ta  ilk tüp mide (mide küçültme) ameliyatları, Medical Park Hastanesi’nde 2 kadın hastaya yapıldı. KKTC’nin Girne kentinde yaşayan ve 170 kilo olan Duyal Köprücü ile Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yaşayan ve 102 kilo olan Elif Bilen’in mideleri, aynı gün yapılan ameliyatlarla küçültüldü.  “Tüp mide kardeşi olduk” diyen kadınların hedefi, ilk 6 ayda en az 40 kilo zayıflamak.
 RUM KESİMİNDE KELEPÇE
Hastalardan KKTC’de yaşayan, çocukluğundan bu yana kilo sorunu olan, evli ve 1 çocuk annesi 51 yaşındaki Duyal Köprücü’nün midesine bundan 2004’te Kıbrıs Rum Kesimi’nde ameliyatla kelepçe takıldı. Böylece kilo veren Duyal Köprücü’nün midesindeki kelepçe, 2013’te çeşitli sağlık nedenleriyle çıkarıldı. Köprücü yine kilo almaya başladı ve 170 kiloya çıktı. Hiçbir yöntemle kilo veremeyince tüp mide ameliyatlarını araştıran Köprücü, tavsiyeler üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun’la görüştü.
 PEŞ PEŞE AMELİYAT OLDULAR
Aynı günlerde, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yaşayan, evli ve 26 yaşındaki Elif Bilen de diyet ve spora rağmen yıllardır veremediği kiloları için tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Yakınlarının önerisiyle Op. Dr. Mehmet Ali Sun’a muayene oldu. Op. Dr. Sun, Duyal Köprücü ve Elif Bilen’e aynı güne ameliyat tarihi verdi. Köprücü ve Bilen, birkaç saat arayla, Op. Dr. Mehmet Ali Sun ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Her iki hastanın midelerinin yüzde 60’ı ameliyatla alındı. Ameliyat sonrası toparlanır toparlanmaz ilk iş olarak birbirlerine “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulunan Köprücü ve Bilen 4 gün sonra aynı saatlerde taburcu edildi.
 ÇABUK DOYACAKLAR
Duyal Köprücü, “Sokağa çıkmak istemiyordum. Sağlık sorunlarım artmıştı. Uyku apnesi nedeniyle hep uyku halindeydim. Artık zayıflayıp 100 kilonun altına inmek istiyorum” dedi. Elif Bilen ise “Ablam Adana’da bu ameliyatı oldu. O rahat edince ben de aynı ameliyatı olmaya karar verdim. Eşim de destek oldu” derken, ilk 6 ayda en az 30 kilo vermek istediğini söyledi. Tarsus’ta ilk olan ameliyatları yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun, tüp mide (mide küçültme-sleeve gastrektomi) ameliyatının ardından kişinin hemen doyduğunu, bu yüzden fazla yiyemediğini ve 6 ayda 50 kiloya kadar zayıflayabildiğini söyledi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder