GAZETECİ DE ÖLÜR!.. ÇÜNKÜ O DA İNSANDIR!..

GAZETECİ DE ÖLÜR!.. ÇÜNKÜ O DA İNSANDIR!..

Bugünlerde insanoğlunun en çok konuştuğu konuların başında “ÖLÜM” geliyor.. Sınır komşumuz, Irak’ta, Suriye’de Filistin’de hergün yüzlerce insan çatışmalarda hayatını kaybediyor. Yani ölüyor. Bu dünyadan terki diyar eyliyorlar.. Komşu ülkelerde insanlar ölüm kokluyor, ölüm soluyor..

Dolayısıyla birçok konuda onların ölümü ve yaşaması bizleri de ilgilendiriyor.. En azından onların Müslüman din kardeşlerimiz olması, Suriye ve Irak’ta birçok Türk vatandaşının akrabasının olması ister istemez bizleri de bu ölüm kalım meselelerinin içine çekiyor.. 2015 yılında ölenleri unuttuk bile.. Birinin unutulmaması için önemli bir görevde olması yada önemli işler başarması gerekiyor.. Yada Gazeteci-Yazar abimiz Mehmet Barlas’ın dediği gibi.. Unutulmak istemiyorsanız.. Ya şair olacaksınız.. Ya yazar, yada bestekar.. Geçen hafta Oya Aydoğan’ı kaybettik. Tüm Türkiye’nin gündemindeydi.. Allah rahmet eylesin.. Hatırlatacak olursak, 2011 yılında Erol Tokatlı ve Gündoğdu Homurlu, geçen 2012 yılında da Mehmet Geçim aramızdan ayrılmışlardı. 16 Mayıs 2013 tarihinde İsa Aydın’ı toprağa verdik. Kalp krizi geçiren arkadaşımız en verimli çağında aramızdan ayrıldı. Yine sevdiğimiz bir abimiz, amcamız, babamız.. Fethi Baba’da gitti. 14 Kasım 2014 tarihinde Fethi Çevikaslan’ı ebedi istirahatgahına tevdi ettik.

MEHMET SAMANCI”NIN VEFATI

Dün takvimler 24 Mayıs 2016”yı gösteriyordu. Sabah saatlerinde bir meslektaşımızı daha kaybettiğimizin haberi geldi. Kimsenin beklemediği haber.. “Mehmet Samancı vefat etti” Birkaç yeri aradım, bilgi notunun ve haberin bir şaka olduğunu duymak istedim.. Maalesef haber doğruydu.. Ve İleri gazetesinin sahibi Mehmet Samancı üçüncü kalp krizini atlatamamış ve hayata gözlerini yummuştu. İleri gazetesi yetim kalmıştı.. Mehmet abiyi de dün Şehir mezarlığında toprağa verirken, oğlu Hasan, kızı Çilem’e ve diğer sevdiklerine başsağlığı dileyerek mesleğimize devam ediyoruz. Bir bir hayata gözlerimizi yumsak da, sağ kalanlar kalem sallamaya, bu onurlu mesleğ isürdürmeye devam edecektir.

../.. 

İşte Tarsus’ta basın camiasının da büyüklerinden, yıldızlarından üç büyüğümüz bugün Hak dünyasında.. Tabi birde daha önceki yıllarda da kaybettiklerimiz var.. Bir Nevzat Kayı, bir Ali Şanlı, bir Kemal Tursunbay, bir Hayali Hasan Yavaş... Bir İdris Hazır, bir Hasan Çabuk, bir Hasan Serin, bir Özkan Gür.. Bu abilerimiz unutamadıklarımızdan... Bugün hayat devam ediyor.. Bizlerde bugün sağ, dimdik ayakta görevimizin başında kalem sallamayadevam ediyoruz.. Allah kısmet ederse elimiz kalem tuttukça, aklımız,fikrimiz yerinde olduğu sürece bu mesleğin içinde var olmaya devam etmek istiyoruz. Bu arada 50 yıla yaklaşan yaşam koşusu içinde beni en çok etkileyen yerlerin başında Kabristanlar geliyor. Haftada en az 2-3 kez cenaze törenlerine katılan biri olarak sık sık gidip geldiğim Kabristanda gördüğüm onca ünlü, zengin-fakir insan mezarları karşısında duygulanıyor, yaşadığım olaylardan ders çıkarmaya çalışıyorum. Nasıl ki doğduysak, birgün gelecek bu dünyaya geldiğimiz gibi gerisin geriye gideceğiz. Unutmayın... “Her canlı birgün gelecek ölümü tadacaktır!..” O nedenle bugün sağ, sağlıklı ve sıhhatli iken hayatınızı iyi işlerle,iyi amellerle sürdürmeye bakın. Sonradan pişman olacağınız işleri yapmayın ve insanlara hayırlı olmaya, öldükten sonra da adınızın yaşaması için hayırlı işler yapmaya gayret edin.

0 Yorumlar

Yorum Gönder