MERSİN’DE ESNAF EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince TESK’in yürütücüsü olduğu ve kısa adı  ADAPTESK olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi kapsamında  ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkârlarımızın ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlama amacıyla eğitim seferberliği başlatıldı.
 Mersin’de bir yıl süreyle yaklaşık 5 bin esnafın eğitimden geçirileceği seferberliğin startı Mersin KSS Toplantı salonunda marka, patent ve endüstriyel tasarım başvuruları alt başlıkları altında Sınai Mülkiyet Hakları konulu eğitimle verildi. Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, “ Bugün başlattığımız eğitim seferberliğini bir yıl içerisinde tüm ilçelere yayarak, esnafın ihtiyaçları doğrultusunda sürdüreceğiz” dedi.
TESK tarafından yürütülen ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin paydaşı olduğu ADAPTESK (Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması ) projesi kapsamında ülke ekonomisin temel yapı taşı esnaf ve sanatkarların güçlü bir yapıya kavuşturmalarını sağlama amacıyla eğitim seferberliğine start verildi.
Mersin’de bir yıl süreyle yaklaşık beş bin esnaf sanatkarın eğitimden geçirilmesi hedeflenen proje kapsamında Mersin Küçük Sanayi Sitesi konferans salonunda marka, patent ve endüstriyel tasarım başvuruları alt başlığı altında Sınai Mülkiyet Hakları konulu eğitim verildi. Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, oda başkanları ile  esnaf sanatkarların hazır bulunduğu eğitime konuşmacı olarak Türk Patent Enstitüsünden Şube Müdürü Ayşegül Demircioğlu, Uzman Muazzez Kılıç ile Uzman Murat Dönertaş katıldı.
Eğitim öncesi açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, TESK tarafından yürütülen ve aralarında Mersin’inde bulunduğu 8 ilde uygulamaya konulan ADAPTESK projesi kapsamında ilk eğitim startının Mersin’den verildiğini söyledi. Başkan Dinçer, sürdürülebilir ekonomik büyüme için insan kaynağına daha çok yatırım yaparak esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğini arttırmayı amaçlayan proje ile esnaf ve sanatkârların hizmet aldığı eğitim ve danışmanlık merkezleri aracılığı ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve iş hayatında, istihdamda yarattıkları kapasitenin arttırılmasına yönelik bir model kurulması hedeflendiğini söyledi. Başkan Dinçer, “ Bu yeni modelimiz ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkârlarımızın başta ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak, gerek AB süreci ve gerek gelişen dünyaya uyum yeteneklerini artıracaktır. Esnaf ve sanatkâr meslek kuruluşlarının üyelerine sundukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesini ve ihtiyaç odaklı olmasını sağlamayı da ilke edinen projenin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum Gelişen teknolojiye karşı esnafın ayakta kalmasını sağlayacak değişimlere ihtiyacı var ve bu eğitimleri alması son derece önemli” dedi.
Başkan Dinçer, bir yıl içerisinde yaklaşık beş bin esnaf sanatkarı eğitimden geçirecekleri bilgisini vererek, “ Bugün ilk eğitimi ilimiz merkezinden başlatıyoruz. Eğitimleri bir yıl içerisinde tüm ilçelerimize yayarak, esnaf sanatkarlarımızın ihtiyaçları talepleri doğrultusunda sürdüreceğiz. Bu eğitimler kartopu etkisi yaparak hızla büyüyecek ve esnafımız krizler karşısında ayakta kalabilme ve rekabet karşısında kendini geliştirip yenilenme anlamında büyük ivme yakalayacak. Eğitimlerimiz şimdiden tüm esnafımıza hayırlı  uğurlu olsun. Ben proje kapsamında ilimize gelen tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
Daha sonra ise Türk Patent Enstitüsünden Şube Müdürü Ayşegül Demircioğlu  “Fikri ve Sınai Haklar, Patent ve Tescil işlemleri”,  Uzman Muazzez Kılıç “Ensdüstriyel Tasarım ve Tescil işlemleri” , Uzman Murat Dönertaş “Marke ve Tescil işlemleri” başlığı altında eğitim verdiler.






0 Yorumlar

Yorum Gönder