TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ


Tarsus Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ‘Çocuk Şenliği’ düzenledi. Kültür Sanat Sokağında yapılan etkinlikte Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Garnizon Komutan Vedat Topak, Belediye Başkanı Şevket Can, Başsavcı Mustafa Çelenk, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Kumhak, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan ve MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, çocuklarla birlikte çocukluklarını yaşadılar.
Palyaçolar, uzun adam, çizgi film kahramanları, oyun parkları, okulların ürün stantları yer aldığı şenlikte okulların gösterilerinin yanı sıra  animasyon gruplarının gösterileri de sunuldu.
Programda, bilyalı, yoğurt yeme, halat çekme, çuval, yakar, birdirbir ve sandalye kapmaca yarışmaları gibi çeşitli ödüllü müsabakalar yapıldı.
Topaç çeviren protokol üyeleri, tek kale maç yaparken, hatıra fotoğrafları da çekildi.
Açılan stantları tek tek dolaşan protokol üyeleri, çocuklara şapka, balon ve çikolata dağıttılar.
Çocuklarla birlikte çocuklarını yaşayan protokol üyeleri çocukların bayramını kutladılar.
Geleceğin teminatı olan çocukların, bayramı bayram gibi yaşamaları için gayret gösterdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını adına yakışır bir şekilde kutladıklarını belirtti.
Başkan Can, Türk örf ve adetlerini yaşatmak istediklerini belirterek, “23 Nisan çocuklar için çok önemli bir gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız Aziz Türk milletimize ve şehrimize kutlu olsun. Bu vesile ile de başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Bu yıl şehrimizde 23 Nisan’ı değişik bir şekilde kutlamayı düşündük hem çocuklarımızı eğlendirmek, hem de çocuklarımızın çocukluğunu, bayramlarını güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenledik. Çocuklarımız vesilesi bizde bugün eğlenmiş oluyoruz. Çocuklarımız geleceğin güvencesidir, çocuklarımızın Aziz Atatürk’ün yolunda gitmelerini, örnek almalarını, ilke ve inkılaplarına bağlı kalmaları için değişik etkinlikler yaptık. Zannedersem şehrimizdeki bütün vatandaşlarımız bu etkinlikten memnun kaldı. İnşallah bu etkinliklerimizi de geleneksel hale getireceğiz. Daha güzel etkinliklerle de güzelleştirerek 23 Nisan’ımızı doyasıya, coşkulu bir şekilde kutlayacağız.
Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bu özel günü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.
Akşama kadar sürecek olan şenlikte çocuklar gönüllerince eğlenecekler.

0 Yorumlar

Yorum Gönder