PEYGAMBER EFENDİMİZİN ANLATILDIĞI GECEDE, GÖNÜLLER FETHEDİLDİ


Tarsus Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programda gönüller fethedildi.
75. Yıl Kültür Merkezi’ndeki programda, Serdar Tuncer, Veysel Çelikdemir, Murat Belet ve Hasan Ünal sahne alırken,  Peygamber efendimiz anlatıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kuran-ı Kerim ve sema gösterisi ile devam etti.
Peygamberimizin her yönü ile anlatılması ve örnek alınması gerektiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Millet olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümlerini her zaman coşkuyla kutladıklarını belirtti.
Başkan Can, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğduğu dönemde cahiliye devri yaşanıyordu. İnsanlar hak, adalet, doğruluk, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Kız çocukları utanç vesilesi olarak görülmekte ve diri diri toprağa gömülmekteydi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in peygamberlik yaptığı 23 yıllık sürenin sonunda ise cahiliye devrinin karanlık günlerinden karıncayı bile incitmekten çekinen insanların oluşturduğu ve bu insanların inançlarının güneş gibi dünyayı aydınlattığına tanık oluyoruz.
Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. Hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde bu hususu şöyle dile getirmektedir. "Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir”;
Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir. "Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz”
Sevgili Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir.
Sevgili Peygamberimizin, söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir.
Her zaman affedici olmuş, Mekke’nin fethinde, daha önce kendisine her türlü eziyeti yapan müşriklere ceza vermek yerine hepsini affetmiştir. İşte bu yıl da, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in kutlu doğumunun 1445. yıldönümünün, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum” dedi.
Gecede ilk önce Sema gösterisi yapıldı. Ardından Tarsuslu Hasan Ünal sahne aldı.  Daha sonra ses ilahi sanatçısı Murat Belet sesiyle, kum sanatçısı Veysel Çelikdemir görsel sunumuyla adeta büyüledi.
Son olarak yazar, programcı  ve şair Serdar Tuncer izleyicilerin karşısına çıktı. Tuncer, şiir ve naat ile gönülleri fethetti.
Program sonunda sanatçılara ahşap işlemeli tablo hediye edildi.



0 Yorumlar

Yorum Gönder