MHP MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK, SAĞLIKLA İLGİLİ SORUNLARI GÜNDEME GETİRDİ


MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, AK Parti hükümetinin sağlık alanında yapmış olduğu çalışmaların yetersiz olduğunu söyledi.
Şimşek, Sağlık Haftası dolayısıyla Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmasında son dönemlerde sağlık alanında yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ileri sürerek şunları söyledi: "Benimde seçim bölgem olan Mersin, Türkiye'nin 10. kalabalık şehridir. Mersin merkez ve ilçelerinde 24 hastane bulunmaktadır. Maalesef kişi başına düşen yatak sayısında ise Mersin 63. sırada yer almaktadır" dedi.
Mersin'deki hekim sayısının hiçte iç açıcı olmadığının altını çizen MHP Milletvekili Şimşek "Mersin merkez dışında bütün ilçelerde uzman doktor açığı vardır. Bugün, Çamlıyayla ilçesinde uzman doktor ve diyaliz ünitesi yoktur. Yaz aylarında nüfusu 100 bini geçen bu ilçemizde insanlar diyaliz makinesine girebilmek için 120 kilometre gidip gelmek zorunda kalmaktadır. Bunun bu insanlar için eziyet olduğunu buradan bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Mersin şehir hastanesi bir an önce açılmalı ve faaliyete geçmelidir. Yıllardır yapılamayan Tarsus şehir hastanesinin temeli bir an önce atılmalıdır. Mersin'e bağlı Mut ilçemizde de doktor açığı bulunmaktadır. Uzman doktorlar geçici olarak görev yapmaktadır. Bu durum hem doktorlarımız hem de hastalarımız açısından sıkıntılı olmaktadır" ifadesini kullandı.
Son yıllarda yapılan şehir hastanelerinin kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapıldığını hatırlatan Şimşek, "Özel sektörde kendi personelini çalıştırmaktadır. Şehir hastanelerinde taşeron işçi sıkıntısı yaşanmaktadır. Maalesef en çok taşeron sağlık alanında oluşmaktadır. Mersinde yapılmakta olan şehir hastanesinde de aynı problem yaşanmaktadır" şeklinde sözlerini tamamladı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder