GÜNEY MEZARLIĞI TAZİYE EVİ AÇILDI


Tarsus Belediyesi tarafından Yeşil Mahallesi’nde yapılan Güney Mezarlığı Taziye Evi törenle açıldı. Belediye Başkanı Şevket Can, parolalarının sevgi olduğunu söyledi.

Oldukça ilgi görülen açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kara, yapılan hizmetler için teşekkür etti.

Muhtar Kara, “Bu hizmeti bizlere kavuşturan Tarsus Belediyesine mahallem ve şahsım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu dünya iki kapılı bir handır, doğduk ve ne zaman öleceğimizi sadece Allah bilir. Gence, yaşlıya bakmıyor. Sevgi içerisinde, kardeşlik içerisinde, barış içerisinde yaşamalıyız. Mevkiimiz, makamımız, servetimiz ne olursa olsun, hepimizin gideceği yer aynıdır. Kimse bu dünyadan, öbür dünyaya bir şey götüremez ama burada sevgi bırakır. Giden atalarımız, şehitlerimiz burada bize bir kardeşlik sofrası bıraktı, hepimiz kardeşçe yaşıyoruz. Ne mutlu ki, bize bu kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere lanet olsun ve bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara lanet olsun. Vatanımız, milletimiz, birliğimiz, bütünlüğümüz daim olsun” dedi.

Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda hizmetlerini hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, taziye evlerinin önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Belediyecilik hayatın her alanında olduğunu kaydeden Başkan Can, “Bizler şehrimizi birlikte yöneteceğiz derken, bunu lafla değil icraatla da göstermek istiyoruz. Bu yüzden mahallelerin isteklerine göre projelerimizi şekillendirmeye gayret ediyoruz.  Belediyecilik vatandaşlarımızın acısını paylaşmak, mutluluğuna ortak olmaktır. Doğumdan ölüme kadar belediyecilik her yerdedir. Bizler görevimizi böyle biliyoruz. Yürüdüğümüz yollardan, gezdiğimiz parklardan, taziye evlerinden, mezarlığımızdan, itfaiyemizden, kısacası insanlarımızın yaşadığı her ortamda belediyeler tarafından yani bizler tarafından hizmetler veriliyor. Bu taziye evi projesi de vatandaşlarımızın acısını paylaşmak için, kimi vatandaşlarımız yaslarını evlerinde kabul ediyor veya belediyemizin çadırlarında yas yerlerini kuruyorlar. Bu taziye evleri vatandaşlarımıza rahat bir ortam sunmanın haricinde sosyal bir projedir. Şehrimizde yas yemeği yapmak adettendir. Bu tür taziye evlerinde dar gelirli vatandaşlarımız yemeklerini yediği zaman en azından karnı doyacak. Bizim esas hedefimiz düşüncemiz budur. Gerçekten hepimiz taziyelere gidiyoruz, yas yemekleri yiyoruz. Ama benim gönlümden geçen bu yas yemeklerini bizlerden ziyade dar gelirli vatandaşlarımızın yemesidir. Taziye evlerini bu açıdan çok önemsiyorum” dedi.

Parolalarının sevgi olduğunun altını çizen Başkan Can, “Bu ülke hepimizin, bu memleket hepimizin, bu şehir hepimizin, bizler bir olduğumuz sürece, birbirimize karşılıklı saygı ve sevgimizi yitirmediğimiz sürece Allah’ın izniyle dün birlikte yaşadık, bugünde yarında birlikte yaşayacağız. Yeter ki, parolamız sevgi olsun, iletişim olsun. Yeter ki, ben değil biz olalım. Ben inanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti devletimiz güçlü bir devlettir ve Aziz Milletimiz güçlü bir millettir. Dirliğimizi kimsenin yıkamayacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Cenab-ı Allah kardeşliğimizi daim etsin. Cenab-ı Allah şehrimizde ve ülkemizde kardeşliğimizi bozdurmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Yüce Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus’un her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi.

Kaymakam Atmaca, “Tarsus her zaman en güzeline en iyisine layıktır. Tarsus Belediyemizin yaptığı bu Taziye evi güzel bir proje olmuş.  Geçmişte atalarımız bir yere bir cami yaptığı zaman, hemen bitişiğine bir aşevi, yanına medresesi bu şekilde taziye evi, sağlık kuruluşu şeklinde bir organize vardı, Osmanlı zamanında. Bugünde bunun aynısını belediyelerimiz, kamu kuruluşlarımız yapıyor. Başkanımızın da dediği gibi insanımızın yaşadığı her yerde belediyelerimiz ve kamu kuruluşları onlara bu şekilde ihtiyaçlarını görecek hizmetlerde bulunuyor. Arkadaşlarımızla gittiğimiz mahallelerdeki muhtarlarımızda taziye evi istiyorlar.  Bunu da burada başkanımıza söylemek istiyorum. Her şey halkımızın mutluluğu ve refahı için. Bu tesisin yapımında emeği geçen başta Başkanımız  olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullandı.
Konuşmalardan sonra okunan duanın ardından kurban kesilerek Güney Mezarlığı Taziye Evi hizmete açıldı.
Kadın ve erkek olmak üzere iki bölümden oluşan tesiste mutfakta bulunuyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder