ERSİN AKÜLÜ ARACINA KAVUŞTU


Mersin’in Tarsus ilçesinde doğuştan omurilik hastası olan ve engelli olarak hayata sarılan 19 yaşındaki Ersin Yılmaz, öğrencilerin başlattığı bir kampanya sonunda akülü sandalyesine kavuştu.
Tarsus Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin kurduğu yardımlaşma kulübü ile başlattığı kampanyayla alınan Akülü Araç öğrenciler ve öğretmenleri tarafından engelli vatandaşımıza teslim edildi.
Öğrenciler adına konuşan Merve Uyan, “senenin başından beri hedeflediğimiz akülü araç kampanyamızı bugün gerçekleştiriyoruz, bu kampanyada amacımız bir arkadaşımızın hayatına ışık tutmak dedi.
Tozkoparan Zahit Mahallesinde ikamet eden Yılmaz ailesinin evine götürülen Akülü aracı görünce sevinen Ersin Yılmaz, el itmeli eski aracı kullanamadığını ancak bununla her tarafı gezeceğini belirterek, “Allah Devletimizden Razı olsun dedi.
Kurdukları yardımlaşma kulübü ile Kampanyayı başlatan okul öğretmeni Gülçin Sakallı ise, “Hedefledikleri tekerlekli sandalye kampanyasını bugün gerçekleştirmekten mutluyuz, Ersin gibi kardeşlerimize her sene tekerlekli sandalye kampanyalarımıza devam edeceğiz. Dedi.
Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kemal Yıldırım ise, “ Ersin kardeşimize beş yıl önce akülü araba hediye etmiştik, ancak dejenere olduğu için özel okulumuz öğrencileri bir kampanya başlatarak böyle bir akülü araba alacaklarını ve ihtiyacı olan birine verilmesi için bize müracaatta bulundular bizde Ersin kardeşimizin bilgilerini paylaştıkşuan  teslim etmek üzere geldik dedi.
Anne Seliha Yılmaz ise, “bu arabayı verdiğiniz için Allah Razı olsun, bütün devletimize zarar ziyan vermesin dedi.
Akülü arabasına kavuşan Ersin Yılmaz ise arabasına binerek mahallesinde tur attı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder