“DİNİ SİYASETE ALET EDEREK, YILLARCA OY DEVŞİRDİLER”


CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, AKP’nin dini siyasete alet ederek, yıllardır oy devşirdiğini belirterek, “Herkesin dinini özgürce yaşamasının teminatı olan laiklikten korkanlar, bugün meydanı boş sanıyor. İnsan onuru ve özgürlükten yana olan yüzde 51’iz. Giderek çoğalacağız” dedi.
HALA YÜZDE 51’İZ VE GİDEREK ÇOĞALACAĞIZ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım” sözlerinin sahibi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ı eleştirdi.

Laiklik ilkesinin anayasandan çıkarılması düşüncesinin dahi kabul edilemeyeceğini vurgulayan Sağlar, “Dindar anayasa meselesinden kaçınmamak gerektiğini söyleyenler, çok da dindar oldukları için istemiyor. Yıllarca yurttaşın dini duygularını istismar ederek oy devşirdiler. Bugün Kilis’e bombalar düşüyor, ülkenin dört bir yanına şehit cenazeleri gidiyor; Meclis Başkanı cumhuriyet değerlerini yok etmenin peşinde. Daha dün 23 Nisan resepsiyonunu terör ve şehit cenazeleri gerekçesiyle iptal ettiğini açıklayan Meclis başkanı, bugün ağzındaki baklayı çıkardır. Onların derdi ne şehitlerimiz ne de insanlarımızın dinini yaşaması. Onlar cumhuriyeti yıkmanın peşinde. Ya özgürlük ya recepistan. Aklındakini açıklamaktan korkmuyorlar. Çünkü meydan boş! ‘Şimdi laiklik kalkacak sonra recepistan kurulacak.’ Biz de bakacağız öylemi? Yağma yok! Cumhuriyeti yıkmanıza asla izin vermeyeceğiz. Recepistan ve Kaçaksarayı, insan onuru ve özgürlükten yana olanlar yıkacaktır. Hala yüzde 51’iz. Giderek çoğalacağız.

0 Yorumlar

Yorum Gönder