14. ULUSLARARASI KARACAOĞLAN ŞİİR AKŞAMLARI BAŞLIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 14. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, 20 Nisan 2016 Çarşamba günü Tarsus Şelalesi Karacaoğlan Parkı’nda başlıyor.
Yöremizde yaşayan ve yaşamış olan şairler ile ozanların yurt içinde ve uluslararası alanlarda tanınması, isim ve eserlerinin tanıtılması, yaşatılması ve toplumsal belleğin oluşturulabilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik dört gün sürecek.
Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları’nın hem bölgede hem de yurt çapında Mersin’in tanıtımı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Çukurovamızın en önemli temsilcilerinden olan Karacaoğlan’ın gönül deryasıyla Türk dünyasını buluşturduğumuz bu etkinlik ile aşık geleneğimizi kentimizde de devam ettiriyoruz” dedi.
12 yıl boyunca Tarsus’ta gerçekleştirilen bu etkinliği Mersin’e taşıdıklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, Mersinlilerin kültürel etkinliklere duyarlı insanlardan oluştuğunu ifade ederek, “Belediyelerin asli görevlerinden birisi de sosyal, toplumsal, sportif ve kültürel etkinliklere öncü ve destek olmaktır. Biz de bu felsefeden yola çıkarak, kentimizde her anlamda bu tür etkinliklere yer veriyoruz ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Şimdiden bu etkinlikte yer alacak bütün sanatçılarımıza, ozanlarımıza ve şairlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Programın birinci günü yöresel şair ve aşıkların sahne alacağı etkinliğin ikinci ve üçüncü gününde Türkiye’nin farklı illerinden gelen şair ve aşıklar vatandaşlar ile buluşacak.
Etkinliğin son gününde ise Azerbaycan’dan Macaristan’a kadar farklı devletlerden gelen on şair ve halk ozanı Mersinlilere unutulmaz bir akşam yaşatacak.
20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 19.30’da Tarsus Şelalesi Karacaoğlan Parkı’nda başlayacak olan 14. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, 21-22 ve 24 Nisan 2016 tarihinde saat 19.30’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam edecek.


0 Yorumlar

Yorum Gönder