SİPTİLLİ ÇARŞISI 8 MART SALI GÜNÜ AÇILACAK


Tarsus Belediyesi tarafından restore edilen Siptilli Çarşısı 8 Mart 2016 Salı günü açılıyor.
Reşadiye Mahallesi Altından Geçme civarında bulunan Siptilli Çarşısı açılışıyla Tarsus Belediyesi 12’nci hizmetini gerçekleştirmiş olacak. Şemsiyelerle bölgenin ayrı bir ilgi gördüğünü belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, açılışa bütün Tarsusluların davetli olduğunu söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açacaklarını kaydeden Başkan Can, işletmeciliğini kadınların yaptığı Siptilli Çarşısının turistlerin ilgisini çektiğini ifade etti.
Başkan Can, “Tarsus’umuzun altından geçme olarak bilinen bölgede bulunan tarihi Siptilli Çarşısı ile önceden beri çalışmalarımız devam ediyordu. Burayı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Tarsus Belediyesi adına kiraladık. İçinde asma katlı 18 dükkan bulunan Siptilli Çarşısının tamamı kadın işletmecilerden oluşuyor. Tarsus’a özgü tarihi ve kültürel simgelerinde işlendiği, el emeği, göz nuru ürünlerin yerli ve yabancı turistlere sunulacağı bir mekan haline geldi. Tarihi çarşının çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmalarının devam ediyor. Bu bölgeyi hareketlendirmek için yerel yönetim olarak üzerimize düşen görevi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Siptilli Çarşısına taktığımız şemsiyelerden dolayı Şemsiyeli çarşı olarak artık biliniyor. Rengarenk şemsiyelerle insanlarımızın ilgisini çeken ve işletmeciliğini Tarsuslu kadınların yaptığı Siptilli Çarşısı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açacağız” dedi.

Başkan Can, Siptilli Çarşısı 8 Mart 2016 Salı günü saat 15.00’daki açılışa bütün Tarsusluların davetli olduğunu belirtti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder