CAN: “ÇANAKKALE, BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR”


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çanakkale tarihte emsali görülmemiş bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle açıklama yapan Belediye Başkanı Şevket Can, “Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 101.Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız” dedi.
Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı, tarihte emsali görülmemiş bir mücadele olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı, tarihte emsali görülmemiş bir mücadele olmuştur.
Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır.
Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.
Biz Türk milleti ve Türk gençliği olarak bu kutsal emanete geçmişte canımız pahasına sahip çıktık, bundan sonra da sahip  çıkmaya devam edeceğiz.

Gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünde, ölümleriyle bile yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm destan kahramanlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun!” ifadesini kulandı

0 Yorumlar

Yorum Gönder