BAŞKAN KOCAMAZ’DAN NEVRUZ MESAJI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Nevruz Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Kocamaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı, baharın gelişinin, doğanın uyanışının sembolüdür. Nevruz, asırlardır Türk kültürünün önemli bir parçası olmuştur. Bizler de kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatmalı, bizden sonraki genç nesillere miras olarak bırakmalıyız. Çünkü bizler kültürümüzle ileriye gidecek, yaşattığımız değerlerle var olacağız. 
Bu konuda bizlere çok büyük görevler düşüyor. Ülkemizin son günlerde yaşadığı üzücü hadiseler neticesinde Türk Milleti olarak birlik, beraberlik, bütünlük ve en önemlisi huzura en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandan geçiyoruz. Bizler tarihinde nice zaferler kazanmış, nice badireler atlatmış bir ecdadın torunları olarak atalarımızın aziz hatıraları ve bizlere emanet bıraktıkları, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren tüm değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışan, Türk Milleti’nin değerlerini hiçe saymaya yeltenen hainlere göz açtırmayacağız. 
Bizler bu topraklar üzerinde yaşamaya devam etiğimiz sürece şanlı al bayrağımızı dalgalandırmaya, bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı’nı yürekten kutluyor, milletimizin içerisinde bulunduğu bu kasvetli havadan bir an evvel kurtulmasını temenni ediyor, baharın bolluk,  bereket, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”   


0 Yorumlar

Yorum Gönder