BAŞKAN CAN, “ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR BİR KENT BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Tarsus Belediye başkanı Şevket Can, çocuklara yaşanabilir bir kent bırakmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini söyledi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2 yılda yaptığı hizmetleri ve yapılacak hizmetleri düzenlediği törenle anlattı. 2 yılın hesabını veren Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un çehresini değiştireceğine inandıklarını, projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Belediye Meclis Salonunda yapılan programa eşi Öznur Can ve çocukları ile birlikte giren Başkan Can’ı konuklar ayakta alkışladı. Yapılan hizmetlerin tanıtım filmi, projelerin animasyonu ile başlayan programda, Belediye Başkanı Şevket Can, hizmetlerini tek tek slaytla anlattı. 20 yıllık bir dönemin devamıyla yollarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Can, “Belediyemiz imkanları ve şehrimizin ihtiyaçları çerçevesinde tarihi 10 bin yıla uzanan güzel şehrimizi daha çağdaş, daha yaşanabilir bir kent haline getirmek amacı ile var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz iki yıllık süreç içerisinde yeni yasaya uyum çalışmalarının yanı sıra, sizlere seçim öncesinde verdiğimiz sözlerimizi yerine getirebilmek için yapmaya planladığımız ve büyük önem verdiğimiz, şehrimizin çehresini değiştireceğine inandığımız projelerimizin alt yapılarını hazırladık ve tüm projelerimizi uygulanabilir hale getirdik” dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana 12 hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Can, “Sizlerin desteği ile bu yıldan itibaren projelerimizi birer birer hayata geçirerek sizlerin güvenine layık olmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz yerel yönetim olarak, demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal adalet ve toplumsal huzuru ön planda tutan, hizmetlerde eşitlik ve vatandaşları bilgilendirmeyi amaç edinen, akılcı, yenilikçi bir anlayışla sizlere hizmet ediyor, bu anlayışlar çerçevesinde projelerimizi geliştirerek hayata geçirmek istiyoruz. Tüm faaliyetlerimiz, gelir ve giderlerimiz konusunda her zaman şeffaf davranıyor, hiçbir şekilde gerek ilgili mercilere gerekse siz değerli vatandaşlarımıza hesap vermekten kaçınmıyoruz. Gerek şahsım, gerekse tüm çalışma arkadaşlarım, şehrimiz ve yeni bağlanan mahallelerimizle birlikte yaklaşık 350.000 vatandaşımızın haklarını korumak, onların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmelerine imkan sağlamak gibi ulvi bir görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu hiçbir zaman unutmuyoruz” şeklinde konuştu.
Belde belde, mahalle mahalle yapacaklarını tek tek anlatan Başkan Can, bölgenin ihtiyacına göre proje hazırladıklarını belirterek, halkın duasına talip olduklarını vurguladı. Başkan Can, “Ülkemiz ve şehrimiz için, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, bu güzel coğrafyada 1000 yıldır süregelen kardeşliğimizin devamı için, çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Şehrimizdeki kardeşliğin devamı için, tüm Tarsus’ta yaşayan insanlarımızın huzur ve selametinin devam etmesi, şehrimizin daha da güzelleşmesi ve köylerimizin şehirleşmesi için, insanlarımız arasında dil, din ırk ayrımı yapmadan, tüm insanlarımızın hizmetkarı olmaya ve onlara hak ettikleri hizmetleri yapmaya, onlara hesap vermeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
Başkan Can’dan sonra söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ”Hepimizin örnek aldığı, belediyecilikte pirimiz olan Burhanettin Kocamaz’ın rahle-i tedrisinden anca böyle bir kabiliyet çıkması lazımdı. Tebrik ediyorum. Bunu Tarsus’luların şansı olarak görüyorum. İnşallah Şevket Başkan, Burhanettin Kocamaz bey’in kaldığı yerden devam ederek Tarsus’u daha ileri götüreceğine inancım sonsuzdur. Tarsus’un kazançlı çıkacağı bir tablo var ortada. Tarsus köklü geçmişiyle ve gelecek vaad eden hedefleriyle bölgemizin ve ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olacaktır” dedi.
Daha sonra konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tarsus bizim anavatanımız. Buradan gidebileceğimiz yerlere gitmişiz ulaşmışız. 30 Mart 2014 seçimleri öncesi bu meydanlara geldiğimizde, Şevket Can kardeşimizle birlikte yaptığımız alan toplantılarında hep şunu söyledik, bizim gözümüzü arkada bırakmayın. Tarsus’lular da gerçekten meseleye sahip çıktılar ve 20 yıldır verdikleri desteği 22’nci yıla taşıdılar. Ben Tarsuslu hemşerilerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Tarsus yirmi yılda çok hızlı değişim gösterdi, 1997 yılında Şevket Can kardeşimiz bu hizmet kervanına katıldı burada pişti. Şimdi de Tarsus’a hizmet noktasında gecesini gündüzüne katarak çalışmalarına devam ediyor. Ben öyle inanıyorum ki, boynuz kulağı geçecek.  Önemli olan bu kente sevdalanmak, bu millete sevdalanmak, ülkenin ve milletin birlik beraberliği için, Tarsus ve Mersin gibi ülkenin bir ortak bir paydasında barış, kardeşlik ve huzuru tahsis etmek. Ben Şevket Can kardeşimize yolu ve bahtı açık olsun diyorum. Tarsus’a hizmet noktasında tekerine taş değmesin diyorum. Allah yardımcısı olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Can, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a hediye sundu.  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, Başkan Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, beraberinde getirdiği tabloyu hediye etti. Ayrıca Tarsus Belediyesi çalışanları Başkan Can’a hediyelerini sundular.
Program sonunda 22. yıl pastası kesilirken, konuklara ikramlarda bulunuldu.Programa MHP Genel Başkan yardımcıları Sadir Durmaz ve Mevlüt Karakaya, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Garnizon Komutanı Vedat Topak, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı,  Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Güner, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Başsavcı Mustafa Çelenk, İlçe jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Emniyet Müdürü Salim Çakan, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetliler katıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder