TARSUS PROTOKOLU MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın geleneksel hale getirdiği muhtarlarla toplantısına protokol üyeleri de katıldı.
Selçukhan Ayana Restaurantta düzenlenen toplantıya Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Şevket Can, Başsavcı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Müftü Vekili Ahmet Ali Korkmaz, Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, belediye başkan yardımcıları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Şube Müdürleri, muhtarlar ile Tarsus Belediyesi daire müdürleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, muhtarları ve protokol üyeleri ile biraraya getirdiği için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti. Yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Şevket Can, bu tür toplantıları geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Başkan Can, “Geçen ay ilkini bugünde ikincisini düzenlediğimiz bu toplantımız, geleneksel hale geldi. Her ayın ilk haftası siz değerli muhtarlarımızla bu toplantılar aracılığı ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Hepinizin bildiği gibi geçen ki toplantımızda yol haritamızın belli olduğunu, belirli noktalarda yapacağımız projeler hakkında ön bilgi vermiştim. İnşallah bundan sonra da her yapacağımız projenin ihale tarihi belli olduğu zaman bunu da sizlerle paylaşacağım” dedi.
10 Muhtarlık binası için ihaleye çıktıklarını ifade eden Başkan Can, “Şu anda 10 adet mahalle muhtarlık binamızın ihale tarihleri belli oldu. 8 Mart’ta bu ihalemizi de yaptıktan sonra, birer birer muhtarlık binalarımız hizmete girmiş olacak. Ayrıyeten Kemalpaşa Mahallemizde cami inşaatımızın tarihi belli oldu. 21 Mart’ta temel atma töreniyle de kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde Vuslat Düğün salonumuzun olduğu bölge yıkılmaya başlanacak. Ergenekon mahallesinde altı Pazar yeri, üstü kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna, buhar odası, masaj odası, spa merkezi ihalesini gerçekleştirdik. Yaklaşık maliyeti 11 milyon TL, inşallah Mart ayı içerisinde temel atma törenini gerçekleştirip sonra da bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ayrım yapmadan hizmet yaptıklarını altını çizen Başkan Can, “Tabi hizmet ve projelerimizin haricinde bizlerin resmi ve vicdanı sorumlulukları da bulunmaktadır. Resmi sorumluluklarımız bulunduğumuz yerde ki, konumumuz, adetli bir şekilde ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek birinci sorumluluğumuz. Ama bunun yanında bir de vicdani sorumluluğumuz var. Vicdani sorumluğumuz şehrimizde yaşayan dini, dili, ırkı, milliyeti, memleketi ve partisi ne olursa olsun Allah rızası için hizmet etmek. Bu hizmetin birinci noktası, siz değerli muhtarlarımızla başlıyor. Ben tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum, tüm muhtarlarımız mahallerinde vatandaşlarının sıkıntılarını bizlere yada büyükşehir’e ileterek çözüm arıyor. Ama bunun yanında da bizler bulunduğumuz yerde, mahallede veya köyde, bütün vatandaşlarımızın burnunun kanamaması için, bütün gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmemesi için, mücadele ediyoruz ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Ama biraz daha fazla mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. İnşallah şehrimizde sayın Kaymakamımızın başkanlığında ve önderliğinde tüm resmi kurumlar olarak şehrimize hizmet edeceğiz. Sizler de bu hizmetin birer parçasısınız. Sizler de bu hizmetleri mahallerinizde uyguluyorsunuz. İnşallah şehrimiz de kardeşliğimizin devam etmesi için, yarınlara ve evlatlarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için, dinimiz bir, kitabımız bir, memleketimiz bir, aynı havayı teneffüs edip, aynı şehrin suyunu içiyoruz. Bizim karşılıklı görüşüp, anlaşamayacağımız hiçbir şeyimiz yoktur. Bizler bulunduğumuz konumları sizlerle birlikte vatandaşlarımıza kardeşlik ve hizmet olarak sunalım. Ben inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel olacaktır. Yarınlar da evlatlarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakacağımıza yürekten inanıyorum” ifadesini kullandı.
Başkan Can, “Biz 300 milyon TL’inin daha da üzerinde bir yatırımı planlıyoruz. Yol haritamızı ona göre çizdik. Bizler bu memleketin çocuğuyuz. Bizler Allah rıza için çalışıyoruz. Allah rızası içinde çalışmaya devam edeceğiz. Allah bu birlikteliğimizi daim etsin. Kardeşliğimizi bozdurmasın. Şehrimizde art niyetli olan insanlara da meydan vermesin. Bizlerin görevi de o insanları da eğitmek, o insanları da doğru yola yöneltmektir. Bizlerin görevi sadece yol yapmak park yapmak değil, şehrimizdeki vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Bunun için el birliği ile çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
İlçenin huzuru için çalıştıklarını belirten Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, bütün kurumlar el birliği için de çalıştıklarını söyledi. Kaymakam Atmaca, “Bizim önceliğimiz, ilçemizde yaşayan her vatandaşımızın huzur içerisinde yaşamasıdır ve biz emniyet olarak, jandarma olarak, kaymakamlık olarak, belediye olarak ve diğer kurumlar olarak bunun için çalışıyoruz. Bütün devletin kurumları bunun için var, vatandaş için var. Dolayısıyla biz bütün mesaimizi buna harcıyoruz. Siz muhtarlarda bir kamu görevlisi olarak bu konuda üzerinize düşen görevleri yapıyorsunuz ama yine herhangi bir konu olursa muhakkak öncelikle ilgili güvenlik birimlerimizin haberdar edilmesini istiyorum. Mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın devletle olan işlerinde birinci aşaması sizlersiniz. Siz mahallelerinizde devletimizi temsil ettiğinizden dolayı herhangi bir vatandaşımızın devletle bir işi olduğu zaman muhakkak onlara o konuda yol gösterici olmanız gerekiyor. Özellikle mahallelerimiz de yaşayan fakir, muhtaç vatandaşlarımızın varsa kaymakamlıkla herhangi bir sıkıntıları o vatandaşlarımıza yol gösterip yardımcı olup kaymakamlığa yada diğer birimlere yönlendirmenizi istiyoruz. Tarımla ilgili olabilir, sağlıkla ilgili olabilir, kaymakamlıkla direk ilgili olabilir, jandarma ile emniyetle ilgili olabilir. O gibi konularda muhakkak vatandaşımızı bilgilendirin ve yönlendirin değerli muhtarlarım” dedi.

Oldukça samimi bir havada gerçekleşen toplantıda, muhtarlar Başkan Can’a teşekkür etti.



0 Yorumlar

Yorum Gönder