TARSUS ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ MALİ KONGRESİ YAPILDI


Tarsus Esnaf ve Sanatkar  Kredi kooperatifinin mali kongresi yapıldı. Kasım Önadım Toplantı salonunda gerçekleştirilen Mali Kongrede geçen yılın faaliyetleri onaylandı.
Kongrenin divan başkanlığını  Güney Bölge Birlik başkanı Muhammet Yalçın yaparken divan katipliklerini ise Uçal Mavili ve Hasan Manav üstlendi. Kongreye Tarsus’un yanısıra, Mersin ve Adana  illeri ve ilçelerinden birçok Kooperatif ve Oda başkanı ile Tarsus’taki Oda başkanları katıldı.
Açılış ve saygı duruşu, istiklal marşının okunmasından sonra Tarsus Esnaf ve Sanatkar  Kredi kooperatifi başkanı Mahmut Şahin çalışmalarını anlıttı. Şahin şunları söyledi:
“2015 yılında 615 Esnaf ve Sanatkarımıza değişik vadelerde ve yıllık % 5 faizle  toplam 31.831.015  TL kredi kullandırdık. ,böylece göreve geldiğimiz 2005 yılından bu yana 4777 Esnaf ve Sanatkarımıza toplam 134.904.409 TL kredi kullandırmış olduk.
Kooperatifimiz bu gayretli, disiplinli ve özverili  çalışma neticesinde ülkemizde ki mevcut Kredi Kooperatiflerinin (ki tam sayısı 1042 dir) içerisinden ilk 100’e girdi. Bölgemizde ki 46 Kooperatifin içinde ise ilk 2”deyiz.
 Kooperatif kredi faizlerimiz son 10 yılın en düşük seviyesindedir. (%5) ve Kredi kesintilerimiz ise yarı yarıya azalmış durumdadır. Son haliyle iş yeri alımlarında 300.000 TL işletme kredilerinde ise 150.000 TL üst limitli ve 4 yıla varan vadelerde; aylık, 3 aylık ve 6 aylık ödemeli krediler vermekteyiz.
Bu yıl yaşanan bir diğer önemli gelişme ise  faizsiz kredi uygulaması olmuştur. Devletimiz ve hükümetimiz nezdinde yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün Esnaf ve Sanatkarlarımız nerdeyse hiçbir kesinti olmadan 30.000 TL ye kadar faizsiz kredi imkanından faydalanmaktadır. Hali hazırda 120 esnafımız bu kredi imkanından faydalanmıştır. “ dedi.
Vatan Savunması esnasında şehit düşmüş başta Asker ve Polisimiz olmak üzere tüm devlet memurlarımızın ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.
Daha sonra 2015 mali yılı gelir ve giderleri okunarak onaylandı. Bazı gayrimenkullerin satımı ve mevcut kooperatif bünyesindeki bir aracın satışı için yönetim kuruluna yetki verildi.

Şahin “Bizim amacımız  üyelerimizi ve esnaflarımızı vereceğimiz kredilerle nasıl daha çok geliştirebilir, onların işlerini nasıl daha çok büyütebiliriz. Bunun çabası içindeyiz” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder