TARSUS BELEDİYESİ’NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ


Tarsus Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre, 270 kadrolu işçiyi kapsayan sözleşmede 2016 yılı taban yevmiye için %6,06’lik zam yapıldı.
Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Belediye Başkanı Şevket Can, Hizmet -İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün,  daire müdürleri ve işçiler katıldı.
Yerel yönetim olarak personeline zamanında ücretini ödeyen örnek belediyelerden biri olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye şartlarına rağmen iyi bir artış yaptıklarını söyledi.
Başkan Can, 2016 yılı için ortalama yevmiye %6,06, 2017 yılı için %4,29’luk zam verdiklerini belirterek, “Biz yıllardır sizlerle birlikte çalıştık, hepiniz beni bizzat yakinen tanıyan, yıllardır beraber mesai arkadaşlığı yaptığım kişilersiniz. Belediyeci olarak biliyorsunuz ki; büyükşehir yasasıyla birlikte artık şehrimiz yönetiliyor. Netice itibariyle baktığımız zaman daha önceden 100 liramız varken, şu anda 60 lirası yetki ve gelirle birlikte büyükşehire dahil oldu. Biz sizlerle yapacağımız bu sözleşmeyi ince eleyip, sık dokuduk. Gerçekten gönlümüz ister ki, bütün yevmiyeci ve hizmet alımındaki arkadaşlarımız sizler gibi sendikalı olsun. Belirli bir oranda herkesin maaşlarının araları bu kadar açık olmadan ücret politikası aynı olsun. Maalesef şartlar, yasalar ve yönetmeliklerle norm kadrolarından dolayı biz bunları uygulayamıyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen personelimize en iyi iyileştirme yaptığımıza inanıyorum. Zamlar sizlere, ailelerinize ve kentimize hayırlı olsun. Çalışmalarınızda başarınızı artırarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Öz, “Toplu İş Sözleşmemizin masada bitirilmesinin karşılıklı uzlaşma ile sonuçlandırılmış olmasını önemsiyoruz. 2014 yılı içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesine katılmış olmanız münasebeti ile elbette ki, Tarsus Belediyesi’nin gelirlerinde Büyükşehir’e aktarılan paylar yönünden önemli bir eksilme meydana gelmiş. Bu çerçevede baktığımız zaman, belki Tarsus Belediyesi’nin kaynaklarında eksilme olmuş ama personelimiz bakımından değerlendirdiğimiz zaman azda olsa sözleşme ile ücretlerde bir düzeltme yapılmış, artış meydana getirilmiş. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde belediyenin kaynakları daha iyi hale geldiğinde, daha iyi sözleşmelere imza atacağız. Her şeye rağmen bugünkü imkanlarla imzalanan sözleşmenin masada bitmiş olması, imzalanmış olması bizim açımızdan önemlidir” ifadesini kullandı.
Maaş artışı personel tarafından sevinçle karşılanırken, taraflar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Gün “Başkanımız her zaman olduğu gibi bugünde çalışanlarının yanında olmuştur. Yapmış olduğu zamdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Öz, Başkan Can’a çiçek vererek teşekkür etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder