KAYMAKAM BEKİR ATMACA, ADEM KURSİYERİNİN İŞYERİ AÇILIŞINI YAPTI


Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Destek Merkezi (ADEM) Projesi kapsamında, tarihi Siptilli Çarşısı’nda hizmete giren ve kursiyer İnayet Çetin tarafından işletilecek olan işyerinin açılışını yaptı.
Kaymakam Bekir Atmaca açılışta yaptığı konuşmada; “Aile Destek Merkezimizde Aşçılık ve Pasta Yapımı kurslarını başarıyla bitirerek, Kaymakamlığımızın da destekleriyle işyeri açan kursiyerimiz İnayet Çetin’e işyerinin hayırlı olmasını diliyorum.  
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülen Aile Destek Merkezi (ADEM)  projeleri Türkiye genelinde 2012 yılından itibaren uygulanan başarılı bir projedir. Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen  Tarsus Aile Destek Merkezi  şuan 5 merkez ve 3 şube ile hizmet vermekte olup, Merkezlerimizin amacı kadınlarımızın ekonomik hayata katılımlarını arttırarak, geleceklerini teminat altına almalarını sağlamalarına yardımcı olmak, beceri ve yetenekleri doğrultusunda onlara mesleki eğitimler vermek, aile ekonomilerine katkılarını arttırmaya katkı sağlamaktır.
Bu kapsamda Aile Destek Merkezlerimizde eğitim gören 100 kursiyerimiz değişik iş alanlarında istihdama kazandırılmıştır.” dedi.
Açılışa Kaymakam Bekir Atmaca’nın yanı sıra Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Mal Müdürü Ali Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Sefa Demir, Müftü Hayri Erenay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kemal Yıldırım ile SYDV mütevelli heyeti üyeleri katıldı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder