KAPANAN MAHALLE (KÖY) OKULLARI PROJESİ İBRİŞİM’LE BAŞLIYOR


BAŞKAN CAN “TÜRKİYE’DE AYNI DURUMDA OLAN OKULLARA MODEL OLACAK, OKULLARI YAŞAM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
 Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İbrişim Mahallesi’ndeki (köy) taşımalı eğitimden dolayı kapanan ve atıl halde duran okulu çok amaçlı tesise dönüştürüyor.
Mersin Milletvekili Baki Şimşek ile birlikte İbrişim Mahallesi’nde bulunan kapalı okul gezen Belediye Başkanı Şevket Can, mahalle muhtarı Abdülkerim Yeşil ve yetkililerden bilgi aldı.
Atıl vaziyette duran okulun bölge halkının hizmetine kazandırmak için çalışmaların başlayacağını belirten Başkan Can, buraların komple bir sosyal tesis alanına dönüştürüleceğini, Türkiye’deki aynı durumda olan okullara model olacağını söyledi.
Başkan Can: “6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyelerinin sınırlarının genişlemesi sonucunda mahalleye dönüşen köylerimize belediyeler hizmet götürmeye başlamıştır. Tarsus Belediyesi ise bu durumda bulunan 134 yeni mahalleye birçok hizmet götürmeye başlamıştır. Ayrıca bu yeni mahallelerde ihtiyaç tespitleri yapmaya başlamıştır. Belediyemizce yapılan tespitler sonucunda 89 köy okulunun kapanmış olduğu tespit ettik. Kamu kaynakları ile yapılan bu okullar yıllar içerisinde yıpranmış ve adeta yıkılmaya başlamıştır. Bu kapanan okulların bina ve bahçelerinde tadilat yaparak tekrar kullanıma kazandırılması konusunda bir fizibilite çalışması yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Kapanan bütün okullara talip olduklarını altını çizen Başkan Can, “Taşımalı eğitimden dolayı 89 köy okulumuz kapalı. Bir tanesinin tahsisi bizde. Bu kapanan köy okullarında muhtar odası, doktor odası, meslek edindirme kursu odası, interneti ve bilgisayarı içinde kütüphane, okul bahçesinde de çocuklarımız için oyun ve spor aletleri, voleybol sahası, basket potası yapacağız. Okul bahçelerinde düğün yapılması ve taziye kabul edilmesi gibi çok amaçlı bir hale getireceğiz. Şimdilik bir tanesini yapacağız ama hepsine talibiz. Model olacak bu başlangıçla, kapanan okulları mahallelerimizin yaşam merkezi haline getireceğiz” dedi.
Başkan Can, İbrişim Mahallesi’ndeki okulu örnek bir tesis yapacaklarını, kapanan bütün okulları da çok amaçlı tesis haline getirmeye talip olduklarını kaydetti.


0 Yorumlar

Yorum Gönder