ENGELLİLERİN EĞİTİMDE HAK KAYBI MAĞDURİYETİNİ GİDERECEK PROJE HAYATA GEÇİYOR


Mersin Engelliler Gençlik Spor Kulübü üyesi Ayten Çelikörs’ün uğradığı hak kaybının giderilmesi için mücadele eden Dernek yönetimi, başlattığı sosyal proje ile Mersin’de eğitimlerini zor şartlarda sürdürmeye çalışan tüm engellilere destek olmayı hedefliyor.
Ortopedik engelli lise öğrencisi Ayten Çelikörs’ün başlattığı mücadele geniş kitlelere yayılmaya devam ediyor. Mersin’deki okullara hizmet veren servis araçlarında tekerlekli sandalye taşıyamaması üzerine eğitim hayatı kesintiye uğrayan ve hak kaybı yaşayan Çelikörs’ün üyesi olduğu Mersin Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından başlatılan proje, kendisi  ve kendisi gibi engelli olan tüm öğrencilere umut oldu.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Mersin Engelliler Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mürsel Çiftçi, başlattıkları Eğitim Engel Tanımaz projesi hakkında bilgi verdi. Bütün insanların eşit haklara sahip olarak doğduklarını ifade eden Çiftçi, “Dernek üyemiz Ayten Çelikörs, engelli yaşamın vermiş olduğu zorluklara rağmen yılmayan onurlu kişiliği ile ülkemizin ve şehrimizin fiziki koşullarına rağmen eğitimine devam etmektedir. Mücadelesinde en büyük destekçisi ailesidir. Ayten Çelikörs, ortopedik engelli tekerlekli sandalye ile hareket eden üyemiz 2014/2015 öğretin yılında liseye başlamıştır. Fakat  özgürce eğitimine devam edebilmesi için okul servislerinin uygun olmadığı yani engelli öğrenci servisinin Mersin’de hiç olmadığı görülmüştür” dedi.

Ayten Çelikörs’ün bu eğitim mücadelesine babası Hasan Çelikörs’ün  büyük fedakarlıklarıyla devam ettiğini söyleyen Çiftçi, ailenin sosyal yaşamdan da büyük feragatler ederek hayatlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını belirtti. Çiftçi, Ayten Çelikörs’ün Mahmut Arslan Anadolu Lisesi, Mersin Engelliler Daire Başkanlığı, İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi, Servis Araçları Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Mersin Engelliler Gençlik Spor Kurumu’na engelli servis aracı için müracaatta bulunduğunu da dile getirdi. Mürsel Çiftçi, Mersin Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği olarak Ayten Çelikörs’ün bu haklı mücadelesine destek olabilmek için Eğitim Engel Tanımaz projesine de başladıklarını ifade etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder