BAŞKAN YELKOVAN’DAN ENGELLİ İŞÇİ UYARISI


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan, zorunlu olduğu halde engelli işçi çalıştırmayan işyerlerine toplam 221 milyon 320 bin lira ceza kesildiğini duyurdu.
S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan, özel sektörde faaliyette bulunan işverenleri engelli işçi istihdamı konusunda uyardı. İŞKUR verilerine göre, Ekim 2015 itibariyle kamuda 10 bin 641 engelli işçi istihdam edildiğini ve bunların 2 bin 535’inin kontenjan fazlası olarak çalıştırıldığını belirten Başkan Yelkovan, ayrı hassasiyetin malesef özel sektörde gösterilmediğini ifade etti. Devlet tarafından yapılan tüm çalışma ve uyarılara rağmen engelli işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayan özel sektördeki iş verenine, çalıştırmadığı her engelli işçi ve her ay için 2 bin 211 lira idari ceza uygulandığını söyleyen Başkan Yelkovan, 2015 yılı ekim ayı sonu itibariyle, engelli işçi açığından dolayı özel sektör işverenlerinden 221 milyon 320 bin lira idari cezanın tahsil edildiğine dikkat çekti.

Engelli işçi zalıştırılması konusunda işverenlere de seslenen Başkan Yelkovan, “Devletimizin getirmiş olduğu bu hükümlülüğe işverenlerimiz uymak zorunda. Aksi takdirde çok büyük cezalar uygulanmakta. Engelli bireylerimizin rehabilitasyonu konusunda tüm topluma görevler düşüyor. İşverenlerimiz de toplumsal bir mesele olan engelli bireylerin istihdamı konusunda hassas davranırlarsa bu durum hem kendileri hem de o bireylerin lehine olacaktır” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder