ASLAN: AYRIMCILIK YOK

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, 30 bin TL faizsiz kredi imkanından yasal şartları uyan tüm esnafların yararlanabileceğini ve ödeme konusunda her hangi bir ayrımcılık kesinlikle yapılmadığını ifade etti.

BaÅŸkan BektaÅŸ Aslan, “Hükümetin aldığı 30 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi imkanından bugüne kadar Kooperatifimiz aracılığıyla 100’ün üzerinde esnafımız faydalandı. Bu krediden ÅŸartları uyan her esnafımız yararlanabilir. Bu noktada ÅŸunu da açıklamak isterim ki, Kooperatifler olarak bizler, Bankaların verdiÄŸi bu kredileri esnafımıza ulaÅŸtırmaktayız. Bizler aracı olarak ‘kefillik’ üstlenmekteyiz. Maalesef ki bazı esnaflarımız farklı nedenlerle bankacılık iÅŸlemlerinde, deyim yerindeyse kırmızı çizgi almışlar! Bu nedenle bankacılık sistemi, onların bu veya benzeri kredileri kullanmalarına olanak vermemektedir” dedi.


Hiçbir Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi baÅŸkanının bir esnafa keyfi olarak kredi vermeme gibi bir lüksü olmadığına vurgu yapan BaÅŸkan BektaÅŸ Aslan, “Esnaf kesimi büyük bir ailedir; bizlerde bu ailenin birer ferdiyiz. Fakat krediye baÅŸvuruda bulunup da, ÅŸartları uymayan bazı esnaflarımızın ‘kooperatif keyfi olarak bana kredi vermedi’ ÅŸeklindeki söylemleri bizleri gerçekten üzüyor. Bankacılık sisteminde farklı nedenlerle sorunlu gözüken bu tip arkadaÅŸlarımızın “ret” kararını geri döndürme gibi bir imkanımız yok; bu tamamen esnafımızı ilgilendiren bir durumdur” vurgusunda bulundu.

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı BektaÅŸ Aslan, Hükümetin aldığı bu karardan memnun olduklarını ifade ederek, “30 bin TL faizsiz kredi imkanından ne kadar çok esnaf faydalanabilirse, bu ekonominin canlanmasına ve piyasaya sıcak para girmesine neden olacaktır. Bu paradan kooperatiflerin veya bankanın her hangi bir kazancı yok. Kredi kullanım oranının ne kadar olacağını önümüzdeki günlerde yetkililerin açıklamasını bekliyoruz; ama ÅŸu an 30 bin TL faizsiz kredi imkanı için biz talepleri almaya devam ediyoruz. 300’e yakın baÅŸvuru yapıldı. Bu baÅŸvuruları belli bir sıraya koyarak, gerekli olan incelemeler yapılıyor ve ÅŸartları uyan esnaflarımıza kredileri veriliyor. Burada her hangi bir torpil veya öne alma durumu kesinlikle söz konusu deÄŸildir. Sırası gelen herkes kredilerini alacaklardır. Bizler hakkaniyet kurallarını uyguluyoruz; herkesinde buna saygı duymasını bekliyoruz” dedi.

Kredi kullanımında alınan ‘2015 yılı Aralık ayına kadar borcunu ödemiÅŸ esnaflar bu paradan yararlanabilir’ kararını doÄŸru bulmadığını kaydeden BaÅŸkan BektaÅŸ Aslan, “Önceden kredi çekmiÅŸ, kredilerini zamanında ödeyen ve yasal tüm ÅŸartları uyan bir esnafın, bu kredi imkanından yararlandırılmamasını gerçekten yadırgıyorum. Bence bu krediden düzenli ÅŸekilde taksit ödemesi yapan esnaflarımızın da faydalanmaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

BaÅŸkan Aslan, “Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. YaÅŸadığımız bu zor günleri kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum, tüm esnaflarımıza hayırlı iÅŸler diliyorum” dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder