UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞVURULARI 500’E ULAŞTI


Tarsus Ticaret Borsasının kısa bir süre önce Tarsus İŞKUR ve Tarsus MEM ile Tarsus İŞKUR Merkezinde imzalanan protokolle 5 Ocak’tan itibaren alınmaya başlayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri için başvuruların bugüne kadar 500’e ulaştığını açıkladı.
Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, " Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla faaliyet KOSGEB, 2016 yılında etkisini daha da arttırdı. Talep çok fazla, Taleplerin tümüne cevap vermeye çalışacağız. Başvuru yapacakların bizzat İŞKUR 'a gelerek İş Ve Meslek Danışmanlarından Başvuru Formu Alması ve  26-27-28 Ocak 2016 Tarihlerinden birinde yapılacak mülakata katılmaları gerekiyor" dedi.
TarsusTicaret Borsası Başkanı Murat KAYA, Borsa bünyesinde, kendi personelleri tarafından verilecek eğitimlerle ilgili olarak " Geçen yıl 70 saat olan temel seviye eğitimlerine ek olarak bu yıl İŞKUR Müdürümüzün girişimleri ile 10 saatlik e-ticaret eğitimi dahil edilerek eğitim modülümüz 80 saate çıkarılmıştır. Yeni girişimciler için 2015 Mart ayından itibaren düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde bildiğiniz üzere 298 yeni girişimci adayı eğitim sertifikası almaya hak kazanmıştı. Girişimcilik sertifikasını alan ve kendi işini kuran 50 den fazla kişi haricinde 150 ye yakını iş girişimlerine başlamıştır. KOSGEB 2016 yılında 30 bin TL olan hibe miktarını 50.000 TL'ye ve 70 bin TL olan faizsiz kredisini ise 100.000 TL 'sına yükseltmiştir.Ayrıca 2016 yılının ilk Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 08/Şubatta Borsamızda başlayacaktır." dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder