BAŞKAN ASLAN: ''30 BİN TL FAİZSİZ KREDİ ESNAFA CANSUYU OLACAKTIR''


Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, Hükümetin seçim beyannamesi içerisinde yer alan ve yılbaşı itibariyle uygulamaya geçen esnafa 30 TL’ye kadar sıfır faizli kredi imkanı sağlanmasının, zor bir süreç yaşayan esnaflar için cansuyu olacağını söyledi.

Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla yasal şarlarını yerine getiren esnaflara tanınan 30 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi başvurularının alındığını, hatta ödeme işlemlerinin başladığını ifade eden Başkan Bektaş Aslan, “Talep gerçekten çok. Gelen başvuru dosyalarını sıraya alıyor ve incelemesini yapıyoruz. Şartları uyan, hak eden esnaflara da ödemelerini yapıyoruz. Şu an personelimiz ve yönetim kurulu arkadaşlarımız; esnaflarımızın bu kredilerden yararlanmaları adına yoğun bir çalışma yürütüyorlar” dedi.
KOSGEB’den alınması zorunlu belgeyle ilgili olarak Halkbank yetkilileri ile görüşerek esnafların zaman kayıplarını en aza indirmek için mutabakat sağladıklarını kaydeden Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Bu krediden 01.12.2015 tarihi itibariyle Esnaf Kefalet Kooperatiflerine borcu olan esnaf arkadaşlarımız ve hibe desteği kullananlar maalesef ki yararlanamıyorlar. Bu noktada, Kooperatiflerden kredi kullanıp da borcunu zamanında ödeyen arkadaşlarımızın, sıfır faizli kredilerden faydalanmalarını bizlerde istiyoruz. Bu kapsama giren esnaflarımızla ilgili, yetkililere müracaatlarda bulunacağız. Umarım, kredi borçlarını zamanında ödeyen esnaflarda 30 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredilerden yararlanabilir. Eğer ki kredi kapsamı genişler ve borcu olan esnaflarımızda dahil edilirse bu durumu esnaflarımıza ivedilikle duyuracağız” şeklinde konuştu.
Esnaf odası başkanlarının, konuya duyarlı davranarak, üyelerini uygun krediden kullanmaları için Kooperatiflere yönlendirdiklerini vurgulayan Başkan Bektaş Aslan, “Esnaflarımız, krediden yararlanmak istiyorlarsa; kredinin kapsamı, yasal şartları, geri ödeme şekli vb. gibi konularda bizlere gelerek lütfen ayrıntılı bilgiler alsınlar. Durumlarına uyuyorsa ve şartları da yeterliyse krediden faydalanabilir” diye konuştu.

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin her dönem sağlam adımlarla büyüyen bir kurum olduğunu belirten Başkan Bektaş Aslan, “Bizim önceliğimiz esnafa hizmet etmektir. Devletimizin sağladığı imkanlardan esnaflarımızın faydalanması amacıyla çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle esnaflarımıza sesleniyor ve oldukça uygun olan sıfır faizli kredilerden faydalanmalarını tavsiye diyorum” ifadelerini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder