TADER'E DÜNYA ÇAPINDA KONUK


Dünya Satranç Federasyonu(FIDE) As Başkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun ilk kadın Başkanı Gülkız TULAY, Ankara Tarsuslular Derneği- TADER'i ziyaret ederek Başkan Ali Fuat ULAY'la görüştü.
TADER Genel Merkezi'nde Başkan Ali Fuat ULAY tarafından karşılanan Gülkız TULAY beraberinde getirdiği satranç takımlarını TADER'e hediye ederek şunları söyledi: "Tarsus'umuz tarihte uygarlıklara ev sahipliği yapmış önemli bir antik kent. Ankara'da temsil ettiğiniz bu kentin gelişmesine önemli katkılar sağlıyorsunuz. Büyük bir özveri ile üstlendiğiniz görevde yanınızdayız Tarsus'a yaptığınız katkılara teşekkür ediyorum. Bu küçücük armağanımız çatınız altında bulunan öğrencilere küçük bir sportif katkıdır " dedi.
Tarsus'la ilgili konuların ağırlıkta olduğu sohbette TADER Başkanı Ali Fuat ULAY, "Tarsus'tan Dünya Satranç Federasyonu As Başkanlığı'na yükselen Türkiye'nin ilk kadın Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız TULAY kentimizin adını dünya platformuna yazdırdı. Bu çok önemli görevde kendisine teşekkür ediyoruz. Bir hemşerimizin Dünya çapında bir federasyonun başında bulunması bizim için bir öğünç kaynağıdır" şeklinde konuştu.
Ziyaret sırasındaki görüşmelerde TADER Genel Merkezi'nde bir Satranç Okulu ya da bir Satranç Odası oluşturulması için her türlü desteği vereceğini belirten Gülkız TULAY, 23-26 Ocak'ta Antalya'da organize edilen  Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'na katılmak üzere TADER Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Türkiye'de Satranç Federasyonu başkanı olduktan sonra başarılı çalışmalara imza atarak satranç sporunun  kitlelere ulaşmasını sağlayan Gülkız TULAY, bu başarısını Dünya platformuna taşıyarak ülkemizin adını Dünya Satranç Federasyonu'nun en tepesine yazdırarak Dünya Satranç Federasyonu As Başkanı oldu. Türkiye'de satrancın gelişmesinde önemli sponsorluk bağlantıları yaparak bu sporun yaygılaşmasında önemli çalışmalar ve uluslararası etkinlikler yaptı. Halen bu Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı  ve Dünya Satranç Federasyonu As Başkanı olarak satranç sporuna hizmetini devam ettiriyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder