POLONYA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜSTEŞARINDAN ZİYARET



Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki Tarsus Belediyesini ziyaret etti.
Ziyarete gelen Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki’yi Tarsus Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek karşıladı.

Tarsus’a üçüncü gelişi olduğunu, Türkiye ile Polonya’nın altı yüz yıllık tarihi bir dostluğunun bulunduğunu ve Türkiye’nin Polonya için çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Zablocki, ‘’ Tarsus’a fırsat buldukça gelmeye devam edeceğim. Amacımız Tarsus’la olan iş birliğimizi daha somut ve artan bir şekilde devam ettirmek. Dünya’da olup bitene baktığımızda söylemek istediğim birbirimize yardımcı olmamız gerektiği, sebze ve meyve ithal eden firmalarımızı Tarsus’tan almaları için yönlendireceğiz. Bizde Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü olarak buradaki üreticileri Polonya’da tanıtmak ve buranın tekliflerini sunmaya çalışacağız’’ dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Tarsus Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, burada belediye olarak bizim üzerimize düşen herhangi bir görev olduğu zaman rehberlik yapmak konusunda, oradan gelecek iş adamlarına yardımcı olma konusunda biz her türlü desteğe hazırız dedi.
Başkan Vekili Şimşek ziyaretin sonunda günün anısına Ticaret Müsteşarı Zablocki’ye Nusret Mayın Gemisi’nin maketini hediye ederken, Ticaret Müsteşarı Zablocki’de Başkan Vekili Şimşek’e biblo hediye etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder