MERSİN-ADANA ARASI HIZLI TREN PROJESİ HIZLANIYOR


Mersin- Adana arasındaki mevcut iki hatlı demiryolunu hızlı tren standartlarında dört hata çıkaracak proje ve Yenice Lojistik Merkezi ile ilgili Vali Özdemir Çakacak başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

     Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Devlet Demiryolları Adana 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur ve Karayolları 5. Bölge Müdür Yardımcısı Bülent Hacak katıldı.
     Toplantıda; yapımı devam eden Mersin-Adana Hızlı Tren Projesinde gelinen son durum ve projede karayolu trafiğini rahatlatacak, yaya güvenliğini sağlayacak çalışmaların karayolu ve demiryolu ile ilgili kuruluşlarca koordinasyon içerisinde en etkin ve hızlı bir şekilde sürdürülmesi için gerekli hususlar görüşüldü.
       Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Vali Çakacak; “Bu proje kapsamında; Mersin-Adana arasındaki 67 kilometrelik mevcut demiryolu hattının yanına üçüncü ve dördüncü hatların eklenmesi suretiyle yük ve yolcu taşımacılığının arttırılmasını ve 45 dakika olan seyir süresinin 30 dakikanın altına düşürülmesini hedefliyoruz. Ayrıca 22 tanesi Mersin il sınırları içerisinde bulunan, toplam 32 hemzemin geçidin tamamı kapatılarak yerine yaya alt veya üst geçidi yapılacak, yerleşim birimlerindeki geçişler gürültü perdeli olacak şekilde düzenlenerek bu parkurun tamamı ihata altına alınacaktır. Bunun yanı sıra tüm istasyon ve duraklara yolcu peronları yapılacak, bu peronlar yaya alt ve üst geçitleriyle karşılıklı olarak birbirine bağlanacaktır” şeklinde konuştu.

        Vali Çakacak; Yenice’de 415 dönüm alan üzerinde bulunan ve Mersin Limanı’na en yakın lojistik merkez olan Yenice Lojistik Merkezi ile ilgili olarak da yük elleçleme biriminin ilk etabının tamamlandığını ve kullanıma hazır hale getirildiğini, ikinci etapla ilgili olarak da ihale hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi. 



0 Yorumlar

Yorum Gönder