BAŞVURULAR BAŞLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-10 Mart 2016 tarihleri arasında bu yıl 14.’sü düzenlenecek olan “Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları” kapsamında “Karacaoğlan Ödülleri” verilecek.
14. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları kapsamında Türk halk edebiyatının büyük şairi Karacaoğlan anısına Karacaoğlan Onur Ödülü, Karacaoğlan Araştırma Ödülü ve Karacaoğlan Halk Şiiri Ödülü dallarında verilecek ödüller için başvurular başladı.   
Karacaoğlan Ödülleri çerçevesinde Türk edebiyat tarihinde yer bulmuş, üstat mertebesine ulaşmış ve kalıcı eserler bırakmış, yaşayan şairler arasından bir kişiye Türk ulusunun sanat ve sanatçıya verdiği önemin göstergesi olarak “Karacaoğlan Onur Ödülü”, Karacaoğlan ve Karacaoğlan coğrafyasında yaşamış diğer halk şairleri veya bu bölgenin folklor alanlarında derleme yapan, türkü yorumlarıyla Karacaoğlan’ın duyulmasına, sevilmesine, eserlerinin kalıcı ve yazgın kalmasına hizmet etmiş sanatçılardan birine “Karacaoğlan Araştırma Ödülü”, şairlerin çalışmalarını değerlendirmek, daha güçlü ve kalıcı eserler vermelerini teşvik etmek amacıyla Karacaoğlan geleneğini sürdüren bir halk şairine “Karacaoğlan Halk Şiiri Ödülü” verilecek.
Ödüller, Kültür ve Sanat Danışmanı başkanlığında yörenin edebiyat öğretmeni, şair ve araştırmacılarından oluşan Ön Seçici Kurul ve 5 üyeden oluşan Büyük Seçici Kurul tarafından belirlenecek.
Karacaoğlan Ödülleri’nde her dalda birinci gelenlere para ödülü ve günün anısına şilt verilecek.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde Tarsus’ta düzenlenmeye başlanan Karacaoğlan Şiir Akşamları, geçen yıl ilk defa Mersin’de yapıldı.
14. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, bu yıl 7 Mart 2016 saat 19.00’da Tarsus Şelalesi, 8-10 Mart 2016 tarihlerinde saat 19.30’da Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.
Karacaoğlan Ödülleri için başvurular 1 Mart 2016 Salı günü saat 17.00’de sona erecek. Başvuru yapacak olan kişiler 444 2 153 Çağrı Merkezi ve 0324 533 21 20 numaralı hattı arayarak ve mersin.bel.tr adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirler. 


0 Yorumlar

Yorum Gönder