YILBAŞINDA TADINIZ KAÇMASIN!




Mersin Özel Doğuş Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Hafta, yılbaşı gecesi ‘bir geceden bir şey olmaz’ düşüncesiyle asla fazla yenilmemesi gerektiğini söyledi. Dr. Hafta, diyabet, kalp, böbrek, karaciğer, tansiyon gibi sağlık sorunu olanlarda yanlış beslenme, fazla hareket, alkol ve sigarayla birlikte felç görülebileceği uyarısı yaptı.
Mersin Özel Doğuş Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Hafta, yılbaşı akşamının ertesi sağlık sorunları yaşamamak için nelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Yeni yıl kutlamalarına katılanların genellikle ‘özel bir gün’ düşüncesiyle ne yediklerine ve ne kadar yediklerine çok fazla dikkat etmediklerine dikkat çeken Dr. Hafta, hazmı zor besinlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.
SAĞLIĞINIZDAN ASLA VAZGEÇMEYİN
Yılbaşı gecesi tüketilen yiyeceklerin genellikle miktarına ve kalorisine çok dikkat edilmediğini anımsatan Şahin, özellikle kronik rahatsızlığı olanların çok daha fazla dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunarak, şunları söyledi:
“Hastalığı nedeniyle diyet yapanlar, ‘bir geceden bir şey olmaz’ dememeli. Bir gece de olsa sağlığınızdan asla vazgeçmeyin. Diyabet, kalp, böbrek, karaciğer, tansiyon gibi sağlık sorunu bulunan hastalarda yanlış beslenme, fazla hareket, alkol ve sigarayla birlikte felç görülebilir. Yılbaşının ertesi günü de hafif beslenin.”
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hafta, “akşam çok fazla yiyeceğim” düşüncesi ile de gün içinde öğün atlanılmaması gerektiğini anlattı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder