ÇOCUKLARA YÖNELİK BÜTÇE HAZIRLIĞI


UNICEF’in mihmandarlığında hayata geçirilen “Çocuk Dostu Kent” projesinin önemli üyelerinden birisi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir yılı aşkın zamandır yürütülen proje çalışmaları kapsamında Mersin için Çocuk Hakları’nın tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin kurulması ve Gezici Çocuk Kütüphanesi’nin oluşturulması yönünde kararlar aldı.
Ayrıca 2016 yılı Mersin Çocuk Eylem Planı da yapılarak, UNICEF ile birlikte yürütülen çalışmalar son evrelerine getirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak 16-17 Aralık 2015 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen ve çalışmaların önemli bir ayağı olan Çocuk Dostu Kentler Bütçe Çalıştayı’na katıldı.
Çalıştay sonucunda “Çocuk Dostu Kent” proje ortağı belediyelerin çocuklara yönelik ayrı bir bütçe portföyü oluşturması yönünde karar alınarak, mevcut durumun uygulanabilirliği hususunda 2017 bütçesinin bu minvalde yapılması istendi.
Bu doğrultuda “Çocuk Dostu Kent” proje ortağı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de Akdeniz İncileri Çocuk Merkezi adı altında sokakta çalışan ve yaşayan çocuklara hizmet sunmak adına bir destek ofisi oluşturarak, Çocuk Meclisi açma aşamasına geldi. Çocuk hakları konusunda da Mersin’in bilgilendirilmesi amacıyla Çocuk Haklarına Yolculuk konulu kitap basımı gerçekleştirilerek, kitapların dağıtımı tamamlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Çocuk Dostu Kent” projesi ile ilgili çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder