Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği


Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD)Yönetimi, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İnovasyon şampiyonları arasında yer alan Berdan Cıvata A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi ile bir araya geldi.
TASİAD Başkanı Yakup Ateş ile birlikte Yönetim Kurulu üyeleri Nil Özveren Aşkın, Mehmet Karagözlü, Sebahattin Yıldırım, İlker Ovacıllı ve Hakan Canan Can’ın katılımıyla TASİAD üyesi ve kurucularından olan Berdan Cıvata kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Hasan Şemsi le bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Berdan Cıvata’nın başarısını sürekli kıldığını ve katıldığı yarışmalarda hak ettiği ödülleri almasından dolayı büyük gurur duyduklarını belirten Yakup Ateş, Tarsus Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Berdan Cıvata’nın, dünyanın inovasyon şampiyonları arasında yer alarak “İnovasyon kategorisinde 2. cilik ödülü” almasının Tarsus için gurur verici olduğunu ifade etti.
"Küresel İmprove ve Türkiye İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni"nde izledikleri Berdan Cıvata’nın imal ettiği bağlantı elemanlarının dünyanın en büyük firmalarının çalışmalarında kullanmalarının kıvanç kaynağı olduğunu vurgulayan Yakup Ateş, “Berdan Cıvata bulunduğu konum ile dünya çapında Tarsus’umuzun adını duyurmaktadır. TASİAD kurucuların olan İşadamı Hasan Şemsi’yi ve Berdan Cıvata’nın tüm yönetici ve çalışanlarını kutluyoruz” dedi.
Berdan Cıvata’nın kuruluşundan bugüne kadar nasıl geldiğini güzel bir sunum ile TASİAD Yönetim Kurulu’na anlatan Hasan Şemsi, “Elbette üretmeye devam ediyoruz. Ama artık yenilikçi işlere doğru hızla kayıyoruz. Ürettiğimiz işlerin tasarımını kendimizin yapması, çok önemlidir. Bunun için de araştırma ve geliştirmeye çok önem veriyoruz” dedi.
İnovalig’de ikincilik ödülü alan Berdan Cıvata’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, 2007 yılında resmi olarak ilk inovasyonu yaptıklarını, Çevre Dostu Hidrojen Kırılganlığı Riski yaratmayan Sıcak Daldırma Galvaniz Projemiz ile İnovasyon ödülü aldıklarını vurgulayarak, “Daldırma galvaniz tesisini kurarak TPE’den süreçle ilgili patent aldık. Bu patentli tesis ile o kadar öyle siparişler aldık ki; son 6 yılda yarattığımız istihdamı 6 ay içinde yaptık. Sonrasında ise inovasyonlar peşpeşe gelmeye başladı.” Diye konuştu.
Bugün Türkiye’de bağlantı elemanları sektörünün en zengin metal test laboratuvarını kurduklarını ve TÜRKAK’tan Akreditasyon Belgesi aldıklarını ifade eden Şemsi, “Bugüne kadar birçok mega projenin bağlantı elemanlarını ürettik. Avrupa’nın en uzun ikinci köprüsü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün ayaklarını taşıyacak 10 m. boyda 780 kg ağırlıkta ankeraj cıvatalarını ürettik. Bu projede Japon IHI firmasının yeterlilik verdiği 3 firmadan biri olduk. Türkiye’de Sabiha Gökçen Bakım Onarım Hangarları, Yeşilköy Kargo Binalarının 2,5 m. boydaki 260 kg ağırlıktaki bağlantı elemanlarının üretimini gerçekleştirdik. Son olarak da Avrupa’nın Türkiye’nin ve en büyük, İstanbul’un 3.Havalimanı Projesinin ankeraj cıvatalarının üretimini gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Bugün 30’un üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını, bugünlere gelmelerinde Devlet desteklerinin çok önemli boyutta olduğunu kaydeden Şemsi, “İhracatımız 10 milyon dolar, ciromuz ise 51 milyon TL’yi buldu. Çalışan sayımız ise 33’ü mühendis 245’e ulaştı. Son 2 yıldır Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında yer alıyoruz. Bugüne kadar, İspanya, Almanya, Danimarka, Hollanda ve ABD Rüzgar Devlerini Tarsus’a kadar getirdik. Onların onaylı tedarikçileri olduk. Önümüzdeki dönemde ise Tarsus-Mersin OSB’yi Türkiye’de Rüzgâr Enerjisi Santrallerinin bağlantı elemanları üretim üssü yapmak için daha birçok inovasyon yapmayı hedefliyoruz.Bunun için Mersin Üniversite’sinde Berdan ARGE A.Ş olarak çalışıyoruz. Türkiye’de Coğrafi olarak nerede olduğumuzu görüp Tarsus’a gelmeye korkan yabancı müşterilerimizin ayağına kadar gitmek üzere Avrupa’nın göbeğinde Berdan Befestigungs GmbH Pazarlama şirketini kurduk. Turquality programını tamamlamak üzereyiz. Mersin’de Birleşmiş Milletler Küreselİlkeler sözleşmesini imzalamış birkaç firmadan biriyiz. Birçok ödül arasında TOBB’un En Hızlı Büyüyen 100 Yarışmasında iki defa üst üste ödül aldık. Bu nedenle Borsa İstanbul Özel Pazara ücretsiz üyelik daveti aldık, kaydolduk. Bu yıl TİM’in İnovalig Yarışmasında ikinci kez ödül alan Mersin’den tek firmayız.” şeklinde sözlerini tamamladı.




0 Yorumlar

Yorum Gönder