Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü, Mersin Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O işbirliği içerisinde gerçekleştirilen ‘Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz’ projesi kapsamında zihinsel engelli bireylerin binbir emekle oluşturduğu eserlerin sergisi açıldı.
Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş’ın da katıldığı sergide, zihinsel engelli bireyler yaptıkları eserler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Engelli bireylerin kurs boyunca türlü şekil vererek ürettiği ürünler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı Eğitim Salonu önünde açılan sergi ile vatandaşların satışına sunuldu.
10 zihinsel engelli birey, El Yapımı Sabun Üretimi Kursu’nda üç ay boyunca hem el becerilerini geliştirme imkanı buldu hem de bilgi ve birikim kazandı.

Engellilerin sosyal hayata katılımlarını artırarak sosyalleşmeleri ve meslek edinmeleri amacıyla açılan kursun ilk etabı bu sergi ile sona ererken, ikinci etap için başvurular başladı. Kursiyer olmak isteyen engelli vatandaşlar keçe, gözlük kılıfı ve bebek süslerinin yapımının öğretileceği kurslara Engelliler Dairesi Başkanlığı’na başvurarak katılabilecek.

El Yapımı Sabun Üretimi Kursu sergisini vatandaşlar 3 gün boyunca ziyaret edebilecek.

0 Yorumlar

Yorum Gönder