BAŞKAN CAN, YILIN EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ


Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından yapılan anket sonucunda Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can seçildi.
 Ankara Sürmeli Otelde düzenlenen ödül töreninde ödülünü İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan teslim alan Belediye Başkanı Şevket Can, ödülü Tarsuslular adına aldığını söyledi.
Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in de bulunduğu ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Şevket Can, “Tarsus’umuz 54 ilden büyük modern bir kenttir. Tarsus medeniyetlere ev sahipliği yapmış, dinlerin kesişim noktasıdır. İslam alemi açısından çok önemli olan ve adına Kuran'da sure bulunan Eshab-ı Kehf Tarsus'tadır. Hristiyan aleminin Hz. İsa'dan sonra en çok değer verilen ve sevilen önderlerinden Saint Paul Tarsus'ta doğmuş, evi, kuyusu ve adına yaptırılan Kilisesi Tarsus'tadır. Musevi alemi açısından çok önemli olan ve bereket Peygamberi olarak bilinen Daniyal A.S.’nin kabri Tarsus’tadır. Türkiye'de bilinen bir tek Peygamber kabri vardır, onun da kabri Tarsus'tadır. Kurtuluş Savaşında Çanakkale'yi geçilmez kılan ve kurulan genç Cumhuriyetin temelinde çok önemli katkıları olan Gazi Nusret mayın gemisi tamamen orijinal hali ile adına hazırlanan parkın içerisinde anıt müze halinde Tarsus'ta bulunmaktadır. Sizi böyle tarihi ve mistik değerleriyle var olan bir kentte ağırlamak istiyorum. İnşallah Tarsus’a gelir, kentimizi daha yakında tanırsınız. Ödül için teşekkür ederim” dedi.

Başkanı Can, ödülü İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan aldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder