TARSUS BAKKALLAR ODASI BAŞKANI ERDOĞAN YALÇIN, E-TEBLİGAT UYGULAMASININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ


Tarsus Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, Maliye Bakanlığı tarafından yılbaşından itibaren uygulamaya başlanacak olan e-tebligat uygulamasının ertelenmesini istedi.
Başkan Erdoğan Yalçın, yaptığı açıklamasında, şu anda Maliye tarafından sürdürülen e-bildirge kapsamında esnafın borçlarının, kurum ve kuruluşlarla olan yazışmaların mesaj yoluyla cep telefonlarına ya da e-mail yoluyla gelmesinin söz konusu olduğunu belirterek "Öncelikle böyle bir uygulamanın ileriki bir tarihe ertelenerek özellikle küçük esnafın dizayn edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün akıllı telefon kullanamayan esnafımıza 'ben cezasını ya da ödemelerini posta yoluyla göndereceğim' dersen, bunu da hemen yapmaya kalkarsan sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Bunun sonucunda ise esnafların büyük cezalarla karşı karşıya kalmaları sözkonusudur. Yeni kurulacak olan hükümetin bunu gözden geçirilip ileriki bir tarihe ertelemesi gerekmektedir" dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in dile getirdiği gibi e-tebligata geçişin zaman içerisimde kademeli bir şekilde olması gerektiğinin altını çizen Başkan Yalçın "E-tebligat uygulamasında esnafa herhangi bir uyarının yapılmayacak.Bu sisteme girenler Maliye Bakanlığının İnternet sitesinden kendilerine bir tebligat olup olmadığını kontrol edecekler. Bu sistemi, Tarsus Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası olarak uygun bulmuyor. Çünkü burada esnaflar e-tebligat şifrelerini muhasebecilerine veya avukatlarına verecekler ve bunlar her gün düzenli olarak sistemi kontrol edecek. Ancak, muhasebeci ile çalışma zorunluluğu olmayan esnaflar için bu sistem çok büyük sorunların oluşmasına neden olacaktır. Bugün şöyle bir baktığımız zaman Tarsus'taki birçok esnafımızın aktif şekilde bilgisayar ve İnternet kullanma imkanı olmadığını görüyoruz. Bu tür uygulamaların fayda değil zarar getireceğini düşünüyorum. Bu durumun mutlaka göz önünde bulundurulması ve uygulamanın esnaf için ertelenmesi gerekir" şeklinde sözlerini tamamladı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder