ET MARKETLERİNE DENETİM


Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık işleri Müdürlüğü’nden oluşan ekipler, kentte bulunan kasapları denetledi.
Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık işleri Müdürlüğü Tarsus’a bağlı tüm mahallelerde faaliyet gösteren kasap, et market ve şarküterilerde denetimlerini arttırdı.
Tarsus Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri denetimlerde kasap işletmecilerine Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve İlgili Mevzuatalar kapsamında bilgilendirme yapıldı. Ekipler, kentte bulunan kasaplarda personel hijyeni, genel temizlik, kırmızı-beyaz et ayrımı, kaçak et ve ruhsat gibi konular üzerinde durdu. Kasapların et kesimi ve etlerin muhafazası üzerinde sıkı denetimde bulunan ekipler, genel temizlik kurallarındaki eksiklikleri olan kasaplara ilgili kanunlar uyarınca yasal işlem başlattı.
İşletmelerde satışa sunulan ve kasap sucuğu olarak bilinen fermente sucuklardan vatandaşlarımızı ve işletme sahiplerini bilgilendirmek amaçlı numune alınarak, analizi yapılmak üzere belediye laboratuarına teslim edildi.

 Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamda kesimi yapılmış ürünlerin aynı şekilde satışa sunularak tüketilmesi amacıyla Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı konusunda denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder