TARSUS’TA SÜT SIĞIRCILIĞI KURSU AÇILACAK


Tarsus İş-Kur, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Süt Üreticileri Birliği ’nin işbirliği ile Süt Sığırcılığı Kursu için hazırlanan proje  kabul gördü.
Proje ile ilçemizde hayvancılık faaliyet ile uğraşan kadın üreticilerimize, kaba yem üretimi, yem bitkileri yetiştirmek, ahır hijyeni üretimde hayvan bakımı, besleme hayvan sağlığı yemleme, temizlik süt ineklerinde mastitis hastalığı (meme iltihabı) ,süt sağımı, sağım öncesi ve sonrası meme temizliği sütün soğutulması, muhafazası, değerlendirilmesi ve süt üretimin yapılması ile ilgili konularında eğitim verilecek.
Tarsus ‘ta süt sığırcılığının yaygın olduğu köylere merkez uzaklıkta düzenlenecek kursların ilki 26 Ekim’de başlayacak. Kurs 10 gün boyunca devam edecek ve kursa katılanlara ise 80 saatlik eğitim sonunda sertifika verilecek.
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı  Murat Kaya “Borsamız ile işbirliği içinde hazırlanan Modüler Eğitim Projesi ile Hayvan ve Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği kapsamında açılacak kurs ile bu işi yapan, bu işle uğraşan 60 kadın üreticimizin daha güvenli, daha sağlıklı koşullarda kaliteli üretim yapmalarını sağlayacağız.  Bu eğitimlerimiz gerek teorik olarak gerekse uygulamalı kısımlarını proje kapsamında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bünyesinde işinin ehli teknik personellerle birlikte yapacağız. Öte yandan kursumuza katılanlara ise günlük 20 TL ücret İş-Kur tarafından ödenecektir. Bugün genele baktığınız zaman hangi iş olursa olsun, iş aradığınız da işverenin sizden ilk olarak sorduğu sertifikadır. Eğitime katılanlar alacakları bu sertifika ile ilerleyen dönemlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın vereceği teşviklerden de öncelikli yararlanıcı olacaklardır. Bu tür belgeler olduğu zaman teşviklerden de daha rahat faydalanabileceklerdir. Projenin hayata geçirilmesinde işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlar ile yardımcı personellerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder