Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyetin ilanının 92.yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağını söyledi.
29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimizin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Başkan Can, Yüce Önder Atatürk’ün Türk Milletine en büyük armağanı olan Cumhuriyetin 92. yıldönümünde ilk günkü heyecanı yaşadıklarını belirtti.
Başkan Can, “Vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin hürriyeti uğruna ölümü göze almış Türk milletinin bağrından çıkan kahramanların kutlu milli mücadelesinin sonunda yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırılışımızın 92. yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli devlet niteliğinin ve üniter yapısının tartışmaya açılması geçmişte kabul edilmediği gibi bugünde de yarın da kabul edilmeyecektir. Bugün kurulmuş kadar genç ve dinamik, bin yıllık çınar gibi Ulu Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için tüm insanlarımızı birliğe ve kardeşliğe davet ediyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kurucu kahramanlara, vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle yad ediyoruz. Yüce Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar; nice 92 yıllara birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kavuşmamızı temenni ederim” ifadesini kullandı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder