Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilere daha kaliteli ve daha güvenli hizmet verebilme çalışmaları çerçevesinde şoförlere verdiği, İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi’nin ardından personellerine eğitim sertifikası verdi.
Sertifika töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bilgi akışının hızlı bir şekilde değiştiği, teknolojinin hayatımıza girdiği çağda yenilenmenin gerekliliğine vurgu yaparak, “Yerinde duran mutlaka geri kalır. Herkes ilerlerken siz geride bu yarışı sürdüremezsiniz. Çünkü bilgi, sistemler, teknoloji ve her şeyden önce ihtiyaçlar değişiyor” dedi.
Engellileri hedef kitlesi içine almadan araç filosu üreten sektörlerin son yıllarda engelli vatandaşların da binebileceği, çevre ve engelli dostu otobüsler ürettiklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Gelişmiş park sistemleri ve sensörleri olmayan araçlara, kamera sistemleri entegre ediliyor. Bu anlamda gelişen teknoloji ve artan risklere hakim olmak, çalışanlarımızın bilgi ve becerilerini arttırmak, işlerindeki riskleri en aza indirmek ancak alacakları eğitimle mümkündür” diye konuştu.
Başkan Kocamaz, göreve geldiklerinde ilk olarak eskimiş, konforunu yitirmiş, sık sık arıza yapan 90 araçlık atıl otobüs filosunu, modernize edilmiş ve yeni nesil, engellilerin erişimine uygun 111 araçlık takviye ile 201 araçlık modern ve güvenli bir filo haline getirerek, Mersin halkının hizmetine sunduklarını belirtti.
Verilen eğitimin içerik itibari ile oldukça geniş kapsamlı, öfke ve stres kontrolünü de kapsayan detaylı bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “İnşallah hep birlikte Mersin’e ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne aidiyet duygusu ve sorumluluk bilinci ile çalışarak bu kenti daha iyi yerlere taşıyacağız. Çünkü bizler aynı kurumda çalışan, aynı yöne bakan, aynı iş felsefesi ile hizmet veren, Mersin’i düşünen, Mersin ve Mersinliye hizmeti ibadet sayan, aynı şeye üzülen, aynı şeye sevinen büyük bir aileyiz” şeklinde konuştu.
İlk etapta, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 47 şoföre sertifikaları verildi. Şoförler, uzman eğitmenler eşliğinde teorik ve uygulamalı olarak verilen güvenli sürüş eğitimine katılarak sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde, mobil uygulamaların tanıtımı da yapıldı. Hayata geçen akıllı uygulamalar ile birlikte birçok yenilik Mersinlilerin hizmetine sunuldu. Mersin Mobil Uygulaması ile vatandaşlar yakın durak bilgisini, kent kart bakiyesini, otobüslerin anlık durumunu ve otobüslerin konumlarını harita üzerinden görebilecek. Bunları yanı sıra hayata geçirilecek olan Mersin Ulaşım Projesi sayesinde, Mersinliler kontaksız kredi kartlarını kullanarak ulaşımdan yararlanmanın rahatlığını yaşayacak. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder