TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ŞEVKET CAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, muhtarlarla bir araya geldi.
Şehir Park Restaurant’ta hizmetlerin tanıtılması amacıyla yapılması düşünülen toplantı, ülkemizde yaşanan terör olaylarında dolayı iptal edilirken, Başkan Can, herkesi sağduyuya davet etti.
Şehitlere rahmet dileyerek, konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Şevket Can, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, bayrağımızı, dinimizi ve kitabımızı kimse tartışmasın” diyerek, kentteki huzuru kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceklerini söyledi.
Başkan Can, “Ülkemizde yaşanan olaylar bizi derinden üzdü, yüreğimizi sızlattı, kalbimizi yaraladı. Şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve şükranla anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizdeki bu kötü günlerin geçmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Biz burada belediye olarak karşılıklı gelip yapacaklarımızı, yaptıklarımızı paylaşıyoruz, biraz sabırla istenilen her şeyin hizmet olarak bir şekilde yapılacağını anlatmak için burada bulunuyorum.   Bugün ne yapılacak hizmetlerden nede belediyecilikten bahsetmek istemiyorum. Ama şunu belirtmek istiyorum ki, bizler Tarsus’tan sorumluyuz. Edirne’den Kars’a kadar her yer ülkemizin toprakları ama bizler yerel yönetici olarak sizlerden şunu istiyoruz; ülkemiz zor günler geçirdiği için biraz daha duyarlı, biraz daha sağduyulu davranmak zorundayız” dedi.
Her zaman sağduyudan yana olduklarını ifade eden Başkan Can, “Biz her zaman sağduyudan yanayız, biz her zaman birlik ve beraberliğimizi bozmadan kardeşçe, dostça yaşamak istiyoruz, çocuklarımıza da yaşanabilir bir şehir bırakmak istiyoruz. İnşallah bu zor günler gelip geçecektir. Kırmadan, dökmeden, incinmeden, incitmeden bu günleri hep birlikte geçireceğiz. Yeter ki biz bir olalım, yeter ki biz beraber olalım, yanlış yapanlara dur diyelim. Herkes kendi evine, çocuklarına sahip çıkarsa bu olayların hiç biri olmaz. Bu olaylardan çoğu vatandaşımız rahatsız. Terörde dil olmaz, kitap olmaz, Allah korkusu olmaz. Çünkü Allah korkusu olan bir insan başka bir insana zarar vermez. Allah korkusu olan bir insan başka bir insanın canına kastetmez. Sonuçta bunlar Allah korkusu olmayan, kitabı bilmeyen ülkemizdeki birlik ve beraberliğini bozmak isteyen bayrağı tanımayan insanlardır. İnşallah bu zor günler geçecek” şeklinde konuştu.
Başkan Can konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz şehrimizde gerçekten hizmet yapmak istiyoruz, gerçekten hakkaniyeti her yerde her şartta uygulamak istiyoruz. Biz burada gerçekten hakkaniyeti uyguluyoruz. Biz burada dili, dini, ırkı, milleti, memleketi ne olursa olsun Allah rızası için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımıza sağduyu çağrısında bulunuyorum. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Bunlara fırsat vermeyelim. Amacımız insanların mutlu olması, huzurlu olmasıdır.
Sizlerden ricam sağduyulu davranmanız. Birliğimizi ve beraberliğimize sahip çıkmanız. Sanal alemde, facebook’ta çok asılsız haber paylaşılıyor, fitne fesat çıksın ortalık karışsın diye. Bunu yapanlar bizim birliğimizi ve beraberliğimizi istemeyenlerdir, bunu yapanlar ortalığın karışmasını isteyenlerdir. Tarsus’umuzda yıllarca beraber yaşadıysak ki, bütün muhtarlarımızın rahatsızlık duyduğunu da biliyorum lütfen elinizden geleni yaptığınızı biliyorum lütfen biraz daha fazla duyarlı olalım, biraz daha gayretli olalım. Sizler o mahallede yaşayan insanlar olarak birbirinizi tanıyorsunuz. Biraz daha gayret edin, oradaki bütün vatandaşlar rahatsız. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu bozdurmasın diyorum. Ülkemizde yaşanan bu üzücü olayların bir an önce bitmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Biz Tarsus’umuzda yaşayan, ikamet eden bütün insanlarımızı seviyoruz. Yeter ki, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, bayrağımızı, dinimizi, kitabımızı kimse tartışmasın. Oyu, düşüncesi, ırkı, milleti ve memleketi ne olursa olsun el eleyiz, gönül gönülleyiz, biz biriz, birbirimiz diyorum.”
Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ve Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise terörü kınarken, şehitlere rahmet dilediler.
Toplantının sonunda MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur’un okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından yapılan duaya hep bir ağızdan amin denildi.



0 Yorumlar

Yorum Gönder