GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR


Bu ülkede her milletten insan yaşıyor.
Dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun,  önce insanlık önemli.
Tabi birde bu ülkede yaşayıp da Türkiye Cumhuriyeti Nüfus cüzdanı taşıyorsanız o da önemli..
Yani aynı ülkenin vatandaşı olmak ve aynı  havayı solumak..
Aynı vatanın evladı olarak birbirimize saygı göstermek zorundayız.
Birbirimizi sevmeyebiliriz. Aslında sevmekte güzeldir, ama sevmek mecburiyetinde olmadığımızdan  saygıyı ön plana çıkaralım. Herkes bir insan olarak, aynı ülkenin vatandaşı olarak birbirine saygı duymak zorundadır.
Öncelik bu..
Yine bu ülkede yaşayan ve  vatanını, bayrağını seven ve bunlara sahip çıkan binlerce Kürt vatandaşımız var.
Laz var, Arap var, Çerkez var, Türk var.
Irk, dil, din ayrımı yapmadan söylüyorum.
Pek çoğumuzun hısım akraba olduğu Kürt kardeşlerimiz var. Bugünlerde  yaşanan terör olaylarını bu Kürt kardeşlerimizin hepsine yüklemek haksızlık olur.
Ülkemizde yaşanan bu olayları sizler kadar öfkeyle ve nefretle kınıyor büyük çoğunluğu.. Kürk kardeşlerimizde bu terörü benimsemiyor. Hatta kınıyorlar..
Malum Terör örgütleri ve bunların içerde,dışardaki yardımcıları bizim düşmanımızdır. Bir anlık öfkeyle ya da gazla suçsuz insanlara saldırmak, onları aşağılamak bize bir şey kazandırmaz aksine zarar verir. Gelin birlikte gerçek düşmanlarımıza karşı mücadele verelim ve verilen mücadeleyi destekleyelim..
Aklıselim her vatandaşımıza yakışan budur. Yazılı ve görsel basının bu yöndeki yaklaşımını, insanlarımızı yönlendirme gayretini kınıyor, bizi iç savaşa çekmek isteyenleri lanetliyorum.

Bugünde yarında birbirimizi sevelim, sayalım ve bütünleşelim.

0 Yorumlar

Yorum Gönder