CHP TARSUS ESKİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MURAT GÜL İSTİFA ETTİ.


CHP Tarsus Eski Gençlik Kolları Başkanı ve parti eski yöneticisi  Murat Gül CHP üyeliğinden  İstifa Etti.
Murat Gül şu açıklamayı yaptı.
15 Eylül 2015 tarihinde yapılan CHP Tarsus ilçe  10. Genel kurul toplantısına katıldım.. Tek liste ile girilen kongrede Divan başkanlığına yaptığım başvuruda  başka konuşma talebi olmamasına rağmen tarafımdan yapılan konuşma talebi sümen altı edilmiştir.
Neye üzüleyim. Yıllarımı verdiğim partide  geçmiş yıllarda Gençlik Kolları Başkanlığı ve İlçe Sekreterliği görevlerinde bulundum.  Buna rağmen üyesi olduğum  CHP’de  5 dakika bile olsa konuşma hakkım gasbedildi.
Talebimi ilettiğim ve red cevabı veren Sayın divan başkanı Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, parti tarihini, terbiyesini hiç almamış  yada öğrenmemiş olmalı.
Mustafa Kemal Atatürk döneminde kurultaylar 5 gün sürer, herkes fikrini söylerdi. Kongreler neden yapılır? İnsanlar çıkar, projelerini anlatır, partiyle ilgili eleştirilerini yapar.
Oysa CHP gibi Sosyal Demokratım diye övünen bir partide kendi içimizde bile demokrasiyi sağlayamadıktan sonra biz bu ülkeye demokrasiyi nasıl getireceğiz?
Sorarım, bu partiyi yönetenlere? Sizler neyin peşindesiniz? Tek adayın olduğu bir kongrede  bile kimseye  söz verilmedi. Ben neyin mücadelesini, kimin için yapayım?  Herkesin kendi çıkarlarını düşündüğü ve alacaklarının hesabını yaptığı bir partide artık siyaset yapmanın bir anlamı kalmadığını düşünüyorum. Geçtiğimiz kongrelerde istemeden de olsa, kırdığım partililerden de özeleştirimi yapıp özür diliyorum. Partiyi kendi partililerine karşı bir  kongre değil, harp kazanma olayına döken parti yöneticilerini  de tarih not  edecektir.
Türkiye’yi yönetmeye talip olan bir partinin içinde gerçek demokrasinin olmadığına inandığım ve partinin kendi üyeleri ve delegelerine bile önem vermemesinden dolayı yıllarca gururla üyesi olduğunu söylediğim Cumhuriyet Halk Partisinden ve üyelikten istifa ediyorum. Kamuoyuna  duyurur, saygılar sunarım.” 15.09.2015.
Murat Gül


0 Yorumlar

Yorum Gönder