TARSUS TİCARET BORSASINDA MISIR ÜRETİCİLERİNİN VE SEKTÖRÜN SORUNLARI TARTIŞILDI

Tarsus Ticaret Borsası bölgemizde başlayan mısır hasadı nedeniyle düzenlediği Mısır Toplantısı, sektörün temsilcileri tarafından büyük ilgi gördü.
Borsa   elektronik satış salonunda yapılan toplantıda üyeler  tarım sektörünün problemleri ile bölgemizde ve ülkemizde önemli bir konuma sahip dane mısır üretimi ve ticareti konusunu gündeme getirerek sektörün problemlerine, sorunlarına yönelik çözümleri tartıştı.
Başkan Murat Kaya; “ Öncelikle sektör temsilcileri olarak herkesi burada görmek Tarsus’ta bir şeylerin değiştiğini fark etmemize vesile oldu. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet ve kuvvet vardır. Bugün bu birlikteliğimiz daha güvenle ve daha uyumlu ticaret yapacağımız emaresini ortaya koymuştur. Katılımlarınızdan ötürü herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Ticaretimizde, dünya ile uyumlu ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmalıyız. Bu noktada sektörün tüm paydaşları, sürekli ve etkin bir diyalog içinde olmalıdır. Son yıllarda hem artan üretimi hem de dünyada ekim alanlarındaki coğrafi değişimi ve ürünün artan kullanım alanları ile birlikte mısırın önemi daha da artmıştır. Ülkemizde mısır üretim açığının bulunması, mısır kullanım alanlarının genişliği, mısıra dayalı sanayinin gelişmesi, mısırın ve mısır piyasasının önemini daha da arttırmaktadır. Borsa olarak bu toplantıdan önce üyelerimizi ve üreticilerimizi bilgilendirmek, Türkiye ve Dünyada mısır projeksiyonun nasıl olduğunu anlatmak, gelecek yıllarda önümüzü nasıl görmemiz gerekiyor konularına da değindiğimiz 2015/16 Yılları Mısır Projeksiyonu raporumuzu hazırlayarak bilgilerinize sunduk.
Toplantımızdaki öncelikli gayemiz üreticimizin ürününü en iyi şekilde değerlendireceği ve en iyi fiyatla satmasına olanak yaratacak ticari dengeyi sağlamaktır. Üreticilerimizin bu konuda mümkün olduğunca, mecbur kalmadıkça ürünün enerjisini ve kalitesini kaybına neden olan erken hasattan vazgeçmesini önermeliyiz. Üreticilerimize ve bu ürünlerin değerlendirilmesi aşamalarında yer alan sektörümüzün girişimcilerine hayırlı, bereketli, bir yıl olmasını diliyorum” dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder