TARSUS TİCARET BORSASI 6.GİRİŞİMCİLİK KURSUNA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Tarsus Ticaret Borsası, KOSGEB ve Tarsus İŞKUR  müdürlüğü  arasında  Uygulamalı  Girişimcilik  Eğitimi işbirliği çerçevesinde  verilen eğitimlerin 6.sı  10 Ağustosta  başlayacak.
Girişimcilik kurslarına ev sahipliği yapan Tarsus Ticaret Borsasının Başkanı  Murat Kaya, verilen eğitimlerden sonra mezun olarak kendi iş yerini kuran  girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne  başvuru yapabilmesinin amaçlandığı belirttiği açıklamada şöyle denildi:
‘’Kentimizin ve bölgemizin ticari etkinliğini arttırmak, üyelerimizin tarım ve gıda sektöründe gelişen dünyada yer almasını sağlayacak ticaret yapısını oluşturmak, bulunduğumuz kent ve bölgede sosyal sorumluluk projelerinde etkin rol oynamak amacıyla belirlediğimiz misyonumuzla, bu yıl içinde 5 girişimcilik kursuna ev sahipliği yaptık. Tarsus Ticaret Borsası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Tarsus İŞKUR Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği çerçevesinde girişimciliğin geliştirilmesinin temin edilmesi, uygulamalı girişimcilik eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ ne başvuru yapabilmesinin amaçlandığı eğitimlerin 6 ıncısı  10 Ağustosta Borsamızda başlayacak. Kurslar, borsamızca istihdam edilen personelimizce verilmekte olup , her kurs 25 kişilik sınıflardan oluşmaktadır. Bu açıdan baktığımızda Borsamız yine bir ilkle çizgisinde yürümeye devam etmektedir.
 Borsa olarak; kentimiz ekonomisine katkı sağlayacak, katma değer yaratacak girişimci oranını artırmaya yönelik bu tür projelere imza atmaya devam edeceğiz. Tarsus Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda Borsamız personeli eğitmeni tarafından verilen eğitimlere katılan yeni girişimciler 30 bin TL’si geri ödemesiz, 70 bin TL’si ise kredi olarak toplam 100. bin TL KOSGEB desteğinden faydalanabilmektedir. Şu ana kadar girişimci kursiyerlerimizden 50 tanesinin belgesi onaylandı ve ağırlıklı olarak hizmet sektöründe yeni işlerini kurmaya başladılar. Kursların ardından bu kursları tamamlayan girişimci adayları ile irtibatımızı koparmayıp, başarı hikâyelerini de beraber paylaşmaktayız.

 Mümkün olduğunca, girişimcilik kurslarına gelen kursiyerlerimizin yeni fikirleri veya sektörüne kattığı artılarla toplum nezdinde pozitif değer kazandığını, her girişimcinin bir başarı hikâyesi olduğunu, bu eğitimlerin ardından da yeni başarı hikâyelerinin çıktığını ayrıca ifade etmek istiyorum. “ dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder