HALUK TUNÇSU, ÇKA KALKINMA KURULU BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ



Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda başkanlık divanı seçimi yapıldı.
Yapılan başkanlık divanı seçiminde, Adana ve Mersin illerinden toplam 90 üyesi bulunan Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na oy birliğiyle iki yıl süre ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu seçildi.

Adana ve Mersin illerinin gelişiminde önemli bir misyona sahip olan Çukurova Kalkınma Ajansı’nın Kalkınma Kurulu Başkanı olmaktan onur duyduğunu belirten Tunçsu, “Üstlendiğim bu görevin bilinci ve sorumluluğu ile yapacağımız ilk iş, Adana ve Mersin ilimizin gelişimi, gelecekteki konumu için stratejik çalışmalar gerçekleştirmek, iki kentin sorun ve çözümlerine yönelik yönetim raporlarını hazırlamak olacak. Bunun için özellikle kurul içerisinde belirlenecek konularda, komitelerle birlikte çalışmalara başlayacağız” dedi.


Tunçsu konuşmasına, “Çukurova Bölgesi, Türkiye ve Ortadoğu için stratejik öneme sahiptir. Bu iki ilimizin strateji ve planlarını uygularken sadece yerel arenada değil ulusal ve uluslararası arenadaki yerlerini gözeterek çalışmalar yapacağız. Bu görevin sorumluluğunu Çukurova Bölgesi’nin gelişimi ve geleceği için layıkıyla yerine getireceğiz” şeklinde devam etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder