ATIK TOPLAMA, AYIRMA VE GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI




Tarsus Belediyesi, KÖK Mühendislik ve Danışmanlık ile ortaklaşa yapılan proje hayata geçirildi.

Çevrecilik anlamında bir çok projeye imza atan Tarsus Belediyesi Kök Çevre Müh.Müş.İnş.Maden Tarım Turz.San.ve Tic.Ltd.Şti. ile Ambalaj ve kağıt atıklarını geri dönüşüme kazandırmak için yaptığı toplama sözleşmesini hayata geçirdi.
Tarsus’ ta 2005 Yılında KÖK Mühendislik ve Danışmanlık adı altında ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) ve Çevre Danışmanlık faaliyeti gösteren bir firma 2008 Yılında KÖK Çevre ve Müş. Müh. İnş. Maden Tar. Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. adında ÇED Yetkisini Mülga Çevre ve Orman Bakanlığından alarak çalışmalarına yetkili bir firma olarak devam ederken 2005 yılından bu yana Tarsus Belediyesinin de içinde bulunduğu bir çok kurum ve kuruluşa kaliteli hizmet sunmanın gururunu yaşıyor.

2015 yılı başında ise Bölgenin atık problemini çözme amacıyla Kemalpaşa Sanayi Sitesinde tesis edilen Ambalaj ve Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisleri; Tarsus Belediyesinin anlaşmalı firması olarak faaliyet göstermek için düzenlenen törenle açıldı.

Tesis’in açılışı öncesinde kurban kesilip yapılan duanın ardından, açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Burada konuşan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca; göreve geleli yaklaşık 1 hafta olduğunu belirterek bu kısa sürede faydalı bir görevi yerine getirecek İlçenin atıklarını toplayarak geri dönüşüme kazandırıp ekonomiye dönüştürecek tesisin hayırlı uğrulu olmasını temenni ettiğini söyledi.

Düzenlenen açılışa Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Ukav, Belediye Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder