BÖLGEDE TEK!....

Tarsus Hayvan Parkı,   65 farklı türden 750’ye yakın hayvanı doğal yaşam şartlarına uygun olarak bünyesinde barındırıyor.
Çukurova Bölgesi’nin ilk ve tek doğal hayvan parkı olan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet veren Tarsus Hayvan Parkı, yaşam alanında farklı türde hayvanlara ev sahipliği yaparak, her gün yüzlerce ziyaretçiye kapılarını açıyor. Berdan Barajı havzasında yaklaşık 200.000 m2’lik alan içerisinde kurulu olan Tarsus Hayvan Parkı, üç tarafı sularla çevrili olması ile dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Hayvan Parkı, 65 farklı türden 750’ye yakın hayvanı doğal yaşam şartlarına uygun olarak bünyesinde barındırıyor. Farklı türlerin yanı sıra Türkiye’de hiçbir hayvanat bahçesinde bulunmayan Afrika kökenli Emu devekuşunu da misafir eden park, anavatanı Türkiye olmayan pek çok ilginç hayvana da ev sahipliği yapıyor. 2013 yılında yeni yerine taşınan Tarsus Hayvan Parkı, hayvanların doğal yaşam şartlarına uygun olarak düzenlendi. Estetik bir görünüme sahip olan park, hayvanları gözlemlemek için tasarlanan alanların rahat ve emniyetli olması ile ziyaretçilerden tam not alıyor. Hayvan sevgisinin yanı sıra insanların stres atabildikleri, çocukların eğlenebildiği Tarsus Hayvan Parkı’nda, insanlar hayvanları yakından tanırken, parkın içerisindeki yaşam alanlarında da keyifle piknik yapma imkanı buluyor.

REHABİLİTE MERKEZİ HAYVANLARIN HAYATINI KURTARIYOR

Hayvan Parkı’nın içerisinde yer alan Hayvan Kurtarma ve Rehabilite Merkezi, göç mevsimlerinde hastalanan, yaralanan yabani kuşların, kaçak avcılar ve vahşi yırtıcılar tarafından zarar gören yaban hayvanlarının tedavilerini yaparak, onları doğal ortamlarına bırakıyor. Bu kapsamda kısa bir zaman önce doğada yaralı halde bulunan ve nesli tükenmekte olan Nil Kaplumbağası koruma altına alınarak, tedavisi gerçekleştirildi. Nil kaplumbağası ilginç burnu ve türü ile dikkat çekiyor.

SICAKTAN BUNALAN HAYVANLAR FISKİYELERLE SERİNLİYOR

Hayvan Parkı’nda hayvanları sıcağın etkisinden korumak için yaz aylarında pek çok yöntem uygulanıyor. Uygulanan serinletme ve soğutma çalışmalarının yanı sıra özel olarak tasarlanan yazlık evler de hayvanların rahat bir yaz geçirmesine olanak sağlıyor. Özellikle serinletme çalışmaları ile keyiflenen hayvanların hareketleri çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Hayvan Parkı’nın maskotu haline gelen cüce keçi Kırpık ise misafirler tarafından en çok ilgi görülen hayvanlar arasında yer alıyor. Doğal ve büyük bir alana sahip olması ile Çukurova’nın cazibe merkezi haline gelen park, Mersinli ziyaretçilerin yanı sıra çevre illerden gelen misafirlerini bekliyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder