2015 Yaz Kur’an Kursları Arası Bilgi Yarışması Başlıyor.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği, çocuklarımızın hem eğlenmesini hem de dini bilgiler öğrenmesini amaçlayan bilgi yarışması için, kayıtları 16 Haziran’da, dersleri ise 23 Haziran 2014 Pazartesi günü başlayan ve üç dönem şeklinde devam Yaz Kur’an Kursları 21 Ağustos 2015 tarihinde tamamlanacak.

Velilerin isteklerine göre ve mahalli şartlar göz önünde bulundurularak düzenlenen kurslarda Öğreticilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, itikat, ibadet, siyer konularına ilişkin bilgiler ve ahlak bilgisi dersleri veriliyor. Kur’an Kurslarında dönem sonu yaklaşırken ; İlçe Müftülüğünüce organize edilen Kuran kursları arası ödüllü bilgi yarışması programları düzenleneceği bildirildi. Kur’an Kursuna devam eden Öğrencileri motive etme noktasında spor etkinlikleri, gezi ve benzeri faaliyetler düzenleyen Tarsus Müftülüğü tüm kurslar arasında çocukların Dini bilgi düzeylerini artırmak için ödüllü yarışma düzenliyor. Müftülüğün organize ettiği Bilgi Yarışmasına katılacak olan öğrencilerde aranan kriterler aşağıda belirtilmiştir..

 2015 YILI YAZ KURAN KURSLARI BİLGİ YARIŞMASINA KATILMA ŞARTLARI:

*2014 Yılı Yaz Kuran kursuna katılmamış olmak *İmam-Hatip Lisesi öğrencisi olmamak *Herhangi bir dönemde Kış Kuran kursu Bitirme Belgesi almamış olmak. *2015 Yılı kapsamındaki 3 dönem Eğitim Öğretim programına devam etmiş olmak. *Her bir öğretici sistemde açmış olduğu sınıfını temsilen 1 (bir) öğrenci ile yarışma sınavına öğrenci katabilecektir.

0 Yorumlar

Yorum Gönder