Başkan Seçer Öğretmenlerle Buluştu

Başkan Seçer Öğretmenlerle Buluştu
Kongre ve Sergi Sarayı’nda ‘Öğretmenler Günü’ sebebiyle düzenlenen etkinlikte öğretmenlerle buluşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; öğrenmenin yaşı olmadığını, öğrenilen şeylerin de bir süre sonra topluma ve gelecek kuşaklara yansıtıldığını ifade ederek, “Eğitimli toplum yasalara ve kurallara riayet eder. Kimse haksızlık, hukuksuzluk yapmaz. Bunlar eğitimle olur” dedi.

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim veren öğretmenlere seslenen Seçer, “Benim sizlerden istediğim; öğrencilerimize öğretimden önce eğitim vermeniz” diye konuştu.

Vatansever insanların; kamu malını israf etmeyen, yetim hakkını kimseye ne yediren ne yiyen, gelecek kuşakları düşünen, insanlık için hizmet eden insanlar olduğunu kaydeden Seçer, “Çocuklarımıza ideolojik olarak yaklaşmayın” dedi.

Eğitimsiz toplumların, dünyayla rekabet etme şanslarının olmadığını ve hep yönetilen olduklarını belirten Seçer, “Biz kimseyi yönetmeyelim, ama yönetilmeyelim de. Tam bağımsız bir ülkede yaşayalım” ifadelerini kullandı.

Seçer, “Eğitim merkezlerimizintemel amacı, eğitimde fırsat eşitliğidir. Onun için kent genelinde 17 ayrı noktada, dezavantajlı ailelerimizin yaşadığı yerlerde açtık” diye konuştu.

Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde eğitimli Mersinlilerin olmasını çok istediğini kaydeden Seçer, “Ben istiyorum ki Mersin, uluslararası arenada tanınan bir kent olsun. Bu da ancak; iyi yetişmiş insanıyla olur, marka kent olma hüviyetiyle olur” dedi.



0 Yorumlar

Yorum Gönder